En ukrainsk drönarattack slog ut en rysk vapendepå i regionen Tver
En ukrainsk drönarattack slog ut en rysk vapendepå i regionen Tver Bild: Skärmdump från X

Ukrainsk drönarattack slog ut rysk vapendepå

Flera medier rapporterar under onsdagen att ukrainska attackdrönare slog ut delar av ett vapenlager nordväst om Moskva. Explosionen var så kraftig att den registrerades av jordbävningssensorer.

ANNONS
|

Vapendepån ligger i Toropets, i regionen Tver nära gränsen till Belarus, och explosionerna beskrivs som de största sedan början av Rysslands anfallskrig mot Ukraina.

De var så stora att de registrerades av jordbävningssensorer.

Enligt den ukrainska säkerhetstjänsten SBU förvarade den ryska militären bland annat målstyrda bomber, granater och och kryssningsrobotar i lagret. Den amerikanska rymdmyndigheten NASA uppger att de upptäckt flera bränder i ett 14 kvadratkilometer stort område vid vapendepån.

På sociala medier cirkulerar videoklipp som visar en serie explosioner, och uppåtstigande rökpelare från området.

Kan jämföras med 200 ton högexplosiva ämnen

Tvers guvernör Igor Rudenja förnekar på Telegram att det ska vara attackdrönare som orsakat branden. Han hävdar att det ryska luftvärnet sköt ner de attackerande drönarna, och att det var fallande bråte som orsakade branden.

ANNONS

Den tyska nyhetsbyrån Reuters rapporterar att experter hävdar att explosionen skulle kunna jämföras med ungefär 200 ton högexplosiva ämnen som detonerar.

Enligt The Guardian är attacken en del av en större ukrainsk drönarinsats som riktas mot ryska oljeraffinaderier, kraftverk, flygfält och militära fabriker. drönare.

Rysslands försvarsministerium uppgav att 54 ukrainska drönare riktade in sig på fem västryska regioner under natten, men att alla drönare förstördes.

LÄS MER:Kiev: Terror utgår från ryska vapendepåer

LÄS MER:Rådgivare: Biden ska ge Kiev "bästa positionen"

LÄS MER:Ukraina: Rysk framstöt i Kursk stoppad

ANNONS