En tvååring överlevde mirakulöst efter att till hälften ha svalts av en flodhäst.
En tvååring överlevde mirakulöst efter att till hälften ha svalts av en flodhäst. Bild: Michael Sohn

Tvååring nära att sväljas av flodhäst – räddades av stenkastare

En liten pojke var nära att sväljas av en flodhäst nära Lake Edward i Uganda. Han räddades av en man som såg vad som hände och kastade sten på flodhästen, som spottade ut barnet.

ANNONS
|

En tvåårig pojke lekte i närheten av sitt hem, mindre än en kilometer från Lake Edward i Kasesedistriktet i sydvästra Uganda när han attackerades av flodhästen. Den högg tag i pojkens huvud och svalde halva hans kropp.

Som tur var såg en man vad som hände och började kasta sten mot flodhästen i ett försök att stoppa den. Det skrämde flodhästen till den grad att den spottade ut barnet, innan den försvann tillbaka ner i sjön, enligt Ugandas polis.

Det är första gången en flodhäst rört sig från Lake Edward och attackerat ett barn.

Polisen hyllade mannens agerande i ett pressmeddelande: ”Det krävdes hjältemodet från en Chrispas Bagonza, som befann sig i närheten, för att rädda offret efter att han stenat flodhästen och skrämde den, vilket fick den att släppa offret från sin mun”.

ANNONS

Polisen varnar invånarna

Pojken fördes till sjukhus får vård efter händelsen 4 december, men har nu återhämtat sig och fått komma hem igen. Han har också fått vaccin för rabies.

Polisen varnar invånarna i området för att närma sig vilda djur.

”Instinktivt ser vilda djur människor som ett hot och varje interaktion kan få dem att agera konstigt eller aggressivt”, skriver de i pressmeddelandet.

Flodhästen är världens dödligaste däggdjur. I Afrika uppskattas ungefär 500 personer dödas av flodhästar årligen.

LÄS MER:Vinnarna av årets roligaste naturfoto korade

LÄS MER:Kokainkungens flodhästar ett växande problem

ANNONS