Turkiet: Vi ska förgöra alla terrorgrupper

Turkiets utrikesminister säger efter lördagens svåra terrordåd att man nu kommer att ta i med hårdhanskarna: "Vi ska förgöra alla terrorgrupper".

ANNONS
|

Minst 50 personer dödades och ett hundratal skadades under det svåra terrorattentatet mot ett kurdiskt bröllop i staden Gaziantep.

IS tros ligga bakom attacken och målet kan vara att skapa ytterligare motsättningar mellan kurder och den turkiska regeringen. Det kan också vara en hämnd för kurdiska styrkors framgångar mot terrororganisationen i Syrien och Irak.

Men Turkiets utrikesminister Mevlut Cavusoglu nöjer sig inte med att hota IS i ett tal under söndagen, enligt den turkiska nyhetsbyrån Anadolu.

LÄS OCKSÅ:Bombdåd mot bröllop - 50 döda.

Enligt försvarsministern ska man nu förgöra, "whipe out", alla grupper i Turkiet som man anser är terrorister. Han räknar förutom ISupp kurdiska PKK, YPG, PYD och FETO.

ANNONS

Talet hölls under en minnesceremoni för alla "martyrer" som dog under kuppförsöket i Turkiet den 15 juli i år.

LÄS OCKSÅ: "Självmordsbombaren var ett barn"

Sedan dess har tonen hårdnat kraftigt i landet och tusentals människor har spärrats in, anklagade för att vara del av kuppförsöket.

Trots att IS tros ligga bakom lördagens bombdåd ägnade utrikesministern en stor del av talet till att hetsa mot de kurdiska miliserna.

"PKK är separatister och förrädare. Vi kommer att bekämpa dem både i Turkiet, i Irak och Syrien och på andra platser - till och med i Iran", ska han ha sagt enligt Anadolu.

ANNONS