En grupp tonåringar stal en bil i USA för att göra en utmaning de sett på Tiktok. Men kort efter kraschade de med bilen vilket ledde till att fyra ungdomar dog.
En grupp tonåringar stal en bil i USA för att göra en utmaning de sett på Tiktok. Men kort efter kraschade de med bilen vilket ledde till att fyra ungdomar dog. Bild: Kiichiro Sato

Tonåringar dog efter Tiktok utmaning

Sex tonåringar i USA ville prova på en utmaning som de sett på Tiktok som går ut på att stjäla en bil. Kort efter stölden kraschade de bilen, vilket ledde till att fyra av ungdomarna dog.
En av dem var en 14-årig flicka som precis blivit mamma.

ANNONS
|

Det var i måndags som sex amerikanska tonåringar stal en bil i Buffalo, New York.

Polisen i Buffalo misstänker att ungdomarna ska ha försökt göra en utmaning som blivit viral på den sociala media-kanalen Tiktok, vilket ABC 7 rapporterar.

Utmaningen har kallats för ”Kia challenge” och går ut på att man försöker starta och stjäla vissa sorters bilar endast med hjälp av en laddningskabel. Tiktok har tidigare uppmanat alla användare att rapportera innehåll som hänvisar till denna utmaning.

14-årig mamma dog

Ungdomarna, som var i åldrarna 14 till 19, misstänks ha brutit sig in i en bil och fått igång den innan de körde iväg med den. Men kort efter stölden råkade de kraschade bilen.

ANNONS

Den 16-åriga föraren och en 14-årig flicka ska ha överlevt kraschen, men fyra av de andra tonåringarna omkom.

En av dem var en 14-årig flicka som nyligen fått ett barn. Flickans kusin har nu startat en insamling som ska gå till 14-åringens dotter.

LÄS MER:”Egenproducerad” parfym ny trend på Tiktok

LÄS MER:Trenden på Tiktok – att håna Borås

LÄS MER:Polis kritiseras för video på Tiktok – gråter efter lämnat dödsbesked

ANNONS