Det var samband med att flickan polisanmälde den äldre mannens hot som hon rekryterades till att vara en del av en hemlig operation för att gripa mannen.
Det var samband med att flickan polisanmälde den äldre mannens hot som hon rekryterades till att vara en del av en hemlig operation för att gripa mannen. Bild: Chiang Ying-ying

Taiwanesisk flicka utsatt för sexuellt övergrepp i samband med polisinsats

Två taiwanesiska poliser utreds efter att det framkommit att en ung flicka våldtagits av en man som hon tidigare anklagat för utpressning – i en misslyckad brottsprovokation för att gripa honom.

ANNONS
|

Två poliser i Taiwan utreds efter att en flicka utsatts för sexuella övergrepp när hon deltog i en brottsprovokation för att sätta dit en man som hotat henne, rapporterar The Guardian.

Det var i november 2020 som den då 13 år gamla flickan berättade för polisen i taiwanesiska Taoyuan att hon blev utpressad av en man på en dejtingapp. Mannen hotade med att läcka sexuellt explicita bilder på henne om hon inte gick med på att sex med honom.

Tidigare i juli dömdes mannen till åtta års fängelse. Men det var först under rättegången som det framgick att flickan hade blivit utsatt för sexuella övergrepp under polisinsatsen som ägde rum för snart tre år sen.

ANNONS

Skickade henne på brottsprovokation

Det var i samband med att flickan polisanmälde den äldre mannens hot som hon rekryterades till att vara en del av en hemlig operation för att gripa mannen. Något som flickan gick med på eftersom polisen hade försäkrat flickan om att hon var i trygga händer, rapporterar lokala medier enligt The Guardian.

Enligt tidningen så träffade flickan mannen utanför en McDonaldsparkering efter att hon låtsas gått med på att ha sex med honom. Polisen skuggade henne, men tappade kontroll över situationen efter att flickan klivit in i mannens bil som sedan körde iväg. Polisen försökte jaga bilen till fots men hann inte ikapp och mannen greps först när återvände till parkeringen för att släppa av flickan igen.

Vad som hände i bilen har tills nu varit okänt. Men under rättegången så berättade flickan för domstolen att mannen bara hade kört iväg några hundra meter bort, till en annan parkering, och sedan tvingat henne att utföra oralsex på honom.

Polisen kritiseras

Efter nyheten om den misslyckade brottsprovokationen har skarp kritik riktats gentemot den lokala poliskåren.

Och under torsdagen väcktes återigen starka känslor när en talesperson för Zhonglis polisstation verkade lägga ansvaret på flickan när han sa till reportrar att ”flickan upprepade gånger hade blivit instruerad att inte sätta sig i bilen och att hålla sig i polisens sikte”.

ANNONS

Under lördagen bad polisavdelning om ursäkt och sa att poliserna ska utredas av distriktsåklagarmyndigheten, samt att de har omplacerats till administrativ tjänst.

LÄS MER:Fängelse för flera grova sexbrott mot barn

LÄS MER:Pojke våldtog flicka på skolans toalett

LÄS MER:Nio års fängelse för sexövergrepp

ANNONS