Systerdottern till Irans högsta ledare Ali Khamenei har gripits efter att hon kritiserat regimen och uppmanat andra länder att klippa alla sina band med den.
Systerdottern till Irans högsta ledare Ali Khamenei har gripits efter att hon kritiserat regimen och uppmanat andra länder att klippa alla sina band med den. Bild: AP

Systerdotter till Irans högsta ledare har gripits efter kritik mot regimen

Farideh Moradkhani, systerdotter till Irans högste ledare Ayatollah Ali Khamenei, har gripits efter att hon uppmanat utländska regeringar att bryta alla kontakter med den iranska regeringen.

ANNONS
|

I en video fördömer den iranska ayatollans systerdotter Farideh Moradkhani den iranska regeringen och ber människor runt om i världen att sätta press på sina regeringar att klippa alla band med Irans regim, rapporterar Reuters.

– Åh fria människor, var med oss ​​och säg till era regeringar att sluta stödja denna mordiska och barnmördande regim, säger Moradkhani i videon.

– Denna regim visar ingen lojalitet till någon av sina religiösa principer och känner inte till några regler förutom våld och upprätthållande av makt.

Gripits av den iranska polisen

Uttalandet har lett till att Moradkhani gripits av den iranska regimen, men videon har fortsatts sprida på nätet.

ANNONS

Farideh Moradkhani, som är en väldkänd rättsaktivist i landet, har tidigare gripits av regimen. Senast hon greps var den 13 januari, då den iranska säkerhetstjänsten ska ha genomsökt Moradkhanis hus och beslagtagit några av hennes tillhörigheter, enligt uppgifter från människorättsorganisationer, rapporterar CNN.

Protesterna i Iran har pågått i drygt två månaders tid, som inleddes efter att den 22-åriga kurdisk-iranska kvinnan Mahsa Jina Amini död. Amini dog efter att ha gripits av landets moralpolis, anklagad för att ha burit sin slöja på fel sätt.

Protesterna har vuxit i styrka och många uttrycker ilska över den iranska regimens förtryck.

LÄS MER:Hopp om revolution sjuder i Iran

LÄS MER:Irans mäktiga revolutionsgarde – "som IS"

LÄS MER:Uppgifter: Irans kurder dödas systematiskt

ANNONS