Skröt om sina bilar för Greta – nu beslagtas de

”Jag har 33 bilar.” Så började ett av 2022 års mest uppmärksammade Twitterbråk mellan influencern Andrew Tate och klimataktivisten Greta Thunberg. Dessa bilar har dock beslagtagits i ännu en vända av bråket som inte slutar skapa rubriker.

ANNONS
|

Den 27 december förra året kände den kontroversielle influencern Andrew Tate för att göra det som har gjort honom till 2022 års mest googlade person: att provocera de han ser som moralister.

Den här gången var det dags att ge sig på den svenska klimataktivisten Greta Thunberg. Han twittrade en bild där han syns tanka sin fossildrivna Bugatti och riktade sig direkt till Greta.

”Det här är bara början. Var snäll och förse mig med din mejladress så jag kan skicka en fullständig lista över min bilsamling och dess enorma utsläpp”

Vilket krokben han lade sig själv med inlägget kunde han knappast ana när tweetens gilla-markeringar tickade upp mot 235 000.

ANNONS

Dagen efter replikerade Greta Thunberg sarkastiskt.

”Ja, snälla, upplys mig. Mejla mig på smalldickenergy@getalife.com”,

Tweeten fick 3,9 miljoner gilla-markeringar och Twitter exploderade i skratt.

Samma dag försökte Andrew Tate kontra tillbaka med en video. Iklädd en hallickfrack och med en rykande cigarr i handen hörs han provokativt säga:

– Hämta pizza till mig och snälla försäkra er om att kartongerna inte är återvunna.

Bilarna ska ersätta brottsoffren

Två dagar senare greps Andrew Tate av rumänsk polis, misstänkt för människohandel och våldtäkt. Influencern hade en längre tid varit under polisens lupp som dock inte var säker på var han befann sig.

Bråket blev underhållning för Twitteranvändarna, men en besk upplevelse för Andrew Tate som tillsammans med sin bror fortsatt sitter häktad i Rumänien.

Om han släpps eller inte återstår att se, men sina bilar lär han i alla fall inte se röken av när han kommer tillbaka. På bilder syns hur bilarna transporteras bort av den rumänska polisen.

Tates tillgångar beslagtas enligt den rumänska myndigheten för organiserad brottslighet så att de kan ersätta utredningskostnaderna och betala skadeståndet till offren.

15 lyxbilar har redan konfiskerats däribland en Rolls-Royce, en BMW och en Mercedes-Benz, rapporterar The Guardian.

ANNONS

LÄS MER:Greta Thunberg slår tillbaka mot Andrew Tate

LÄS MER:Andrew Tate häktas i 30 dagar

LÄS MER:Andrew Tate gripen misstänkt för människohandel

LÄS MER:Tate får nej på överklagan – kvar i häkte

ANNONS