Politiker polisanmäler satirkonto efter kondomskämt

En lokalpolitiker i Norge har polisanmält ett satiriskt instagramkonto efter att de tryckt upp kondomer med politikerns ansikte på och gömt dem på stan.
– Det har gått för långt, säger han till VG.

ANNONS
|

Kommunordförande i den norska kommunen Stord har i snart ett års tid levt med ett satirkonto på Instagram som driver med honom. De skämtar om olika politiska beslut och lägger upp dålig photoshoppade bilder där han är inklippt i, bland annat, en gruva, en jamaicansk bar och i scener från serien Narcos.

Men nyss fick kommunordförande Sigbjørn Framnes från Fremskrittspartiet nog. Efter att Instagramkontot la ut en bild på en hög med kondomer, med hans och vice ordförandes ansikte på, har han nu polisanmält kontot.

– Det har gått för långt. Vice borgmästaren har små barn, det är inte trevligt om de skulle hitta kondomer med bild på pappa ute på stan, säger han till VG.

ANNONS

I texten till inlägget står det att kondomerna var för att försvara nedläggningen av flera skolor i kommunen och de utlyste en tävling för deras följare om att hitta så många kondomer de kan.

”Gränsen är nådd”

Lokaltidningen Sunnhordland har frågat flera lokalpolitiker om vad de tycker om kontot och de flesta säger att den publicerar skämt som man får tåla som politiker. Ordförande själv håller dock inte med.

– Jag menar, jag tänker inte stå ut med det, eftersom jag anmäler. Gränsen är nådd, säger Sigbjørn Framnes.

Han säger att han vanligtvis kan ta skämt och satir men att han har svårt för det när det kommer från ett anonymt konto. Han säger även att kontot trakasserar honom och, då inläggen låtsas vara skrivna av honom, förvirrar invånarna som kan tro att det är han som lägger ut dem

LÄS MER:Spionmisstänkt norrman betalade för rapporter – under falskt namn

LÄS MER:Snusbrist efter brand i Göteborgsfabriken

LÄS MER:Därför är Tanum landets sämsta kommun

ANNONS