Ett tyskt par hade sex i en kyrka och dokumenterade det hela genom att ta bilder. Bilden är en genrebild.
Ett tyskt par hade sex i en kyrka och dokumenterade det hela genom att ta bilder. Bilden är en genrebild. Bild: Dmitry Lovetsky

Par hade sex i kyrka – präst fick välsigna altaret på nytt

Ett par i Tyskland hade sex i en kyrka och dokumenterade det hela genom att ta bilder. Handlingen ansågs som skändande och därför har altaret välsignats på nytt. Nu åtalas mannen vid den regionala domstolen i Traunstein.

ANNONS

Det var under förra året som ett par besökte den katolska kyrkan i tyska Schechen sydost om München. Väl i kyrkan ska paret börjat ha sex i närheten av altaret och under tiden ska de ha dokumenterat det hela genom att ta bilder.

Händelsen anses vara djupt skändade och i ett uttalade av en talesman för ärkestiftet i München så var det viktigt att altaret välsignades på nytt med hänsyn till de troendes känslor. Det rapporterar Die Welt.

Välsignas med rökelse

För att åstadkomma detta så tömdes kyrkan och den lokala prästen välsignade sedan altaret med rökelse och heligt vatten.

ANNONS

Den inblandade kvinnan har godtagit vitesföreläggande mot henne men partnern har inte gjort detsamma. En rättegång mot mannen har inletts där han bland annat står åtalad för att ha stört religionsutövningen och begått ofog på en plats dedikerad till dyrkan.

Att ett altare återvälsignats är ovanligt i Tyskland men ska bland annat ha skett i Augsburgs stift 2017 då kyrkorummen, inklusive altaret och statyer, utsatts för antikristna budskap.

LÄS MER:Pizzeriaägare misstänks ha tagit sitt liv efter drev

LÄS MER:10-åring misstänks för dödsskjutning efter att ha förlorat cykeltävling

LÄS MER:Tyska razzior mot antisemiter på nätet

ANNONS