Den misstänkta seriemördaren i Tijuana jämförs med notoriska Ted Bundy. De båda ska ha framstått som ”karismatiska” profiler och riktat in sig på unga kvinnor. Bilden är en arkivbild på Ted Bundy.
Den misstänkta seriemördaren i Tijuana jämförs med notoriska Ted Bundy. De båda ska ha framstått som ”karismatiska” profiler och riktat in sig på unga kvinnor. Bilden är en arkivbild på Ted Bundy. Bild: MARK FOLEY

Misstänkt seriemördare i Mexiko jämförs med Ted Bundy

I mexikanska Tijuana, världens dödligaste stad per capita, befarar myndigheterna att de har att göra med en seriemördare. Statsåklagaren säger att de har att göra med en ”Ted Bundy-profil” som charmar och mördar unga kvinnor.
– Psykopatiskt beteende, säger åklagaren.

ANNONS
|

De mexikanska myndigheterna uppger att man just nu jagar en seriemördare i Tijuana, som tros ligga bakom flertalet mord som skett under det senaste året, rapporterar El País.

Den senaste månaden har tre kvinnor hittats mördade på motellrum i Tijuana och myndigheterna säger att fallen går att kopplas till en och samma person. Den mexikanska polisen misstänker även att det finns fler fall av kvinnor som mördats under det senaste året som går att koppla till den misstänkta seriemördaren.

Åklagarmyndigheten uppger att de söker en amerikansk man som de beskriver som ”kriminellt benägen och villig att reagera med våld”.

ANNONS

– Den misstänkta har kriminella tendenser som förknippas med våldsamt och psykopatiskt beteende, säger åklagaren Ricardo Iván Carpio till reportrar i Tijuana, enligt KSWB-TV .

– Hans profil är väldigt lik någon som blev mycket känd för decennier sedan: Ted Bundy.

Kallas för ”Tijuana Bundy”

Ted Bundy var en amerikansk seriemördare som kidnappade, våldtog och mördade minst 30 kvinnor på 1970-talet. Att den misstänkta mördaren i Mexiko nu jämförs med den ökande seriemördaren Ted Bundy beror på att det finns likheter mellan mordens tillvägagångssätt, menar åklagaren.

Seriemördaren i Tijuana tros, likt Bundy, vara karismatisk och har främst riktat in sig på unga kvinnor som arbetar i barer eller på strippklubbar, som han sedan charmat och lurat med sig innan han mördat dem. Det har fått mexikanska medier att kalla den misstänkta profilen för ”Tijuana Bundy”.

Enligt El País samarbetar nu statsåklagarmyndigheten med internationella organisationer som FBI och Interpol för att få den misstänkta seriemördaren utlämnad till Mexiko.

Mexiko är ett av de länder där flest kvinnor mördas per år. På fem år har minst 17 776 kvinnor mördats, vilket är nästan 10 kvinnor som dör per dag. Enligt statistik från Statista har Tijuana flera år i rad varit den stad där flest mord sker per capita, vilket gett upphov till att den kallas för ”världens dödligaste stad”.

ANNONS

LÄS MER:Mammorna letar efter sina försvunna barn – i världens mordtätaste stad

LÄS MER:Drogtunnel hittad vid gränsen mellan USA och Mexiko

LÄS MER:Kroppar sköljde upp på semesterstrand i Mexiko

ANNONS