Miljardär vill åka ubåt till Titanic

Fem personer dog när en ubåt imploderade på väg ner till Titanic i fjol.
Nu vill den amerikanske miljardären och äventyraren Larry Connor visa att resan är möjlig.
– Jag vill visa människor världen över att även om havet är extremt kraftfullt kan det också vara underbart om man gör det på rätt sätt, säger han till Wall Street Journal.

ANNONS

Den 18 juni i fjol inträffade den tragiska händelsen när ubåten Titan imploderade. Det var företaget OceanGate som hade byggt ubåten och de ville ner till det världskända skeppsvraket Titanic i Atlanten.

Men ubåten var tillverkad i kolfiber och var inte tillräckligt tålig för det tryck som uppstår på 3 800 meters djup. Titan kunde uppskattningsvis bara klara 1 300 meter djup och på vägen ner till vraket imploderade den. OceanGates Stockton Rush, 61, dog tillsammans med de fyra andra passagerarna.

Nu vill Larry Connor, lyxfastighetsmiljardär och äventyrare, visa att det är möjligt.

Tillsammans med Patrick Lahey, grundare av Triton Submarines, planerar han att göra djuphavsresan så fort deras ubåt blivit godkänd.

ANNONS

– Jag vill visa människor över hela världen att även om havet är extremt kraftfullt, kan det vara underbart och njutbart och verkligen livsförändrande om du gör det på rätt sätt, säger han till Wall Street Journal.

Larry Connor investerar 200 miljoner

De planerar att använda en ubåt som heter Triton 4000/2 Abyssal Explorer. Siffran 4000 i namnet syftar på att den ska klara så många meter i djup.

– Jag skulle aldrig äventyra säkerheten. Jag skulle aldrig åka om jag inte är hundra procent övertygad om att ubåten är säker, säger han i en intervju med ABC News.

Larry Connor uppges investera över 200 miljoner kronor för att göra upptäcktsfärden möjlig.

Det finns ännu inget datum fastställt när resan ska göras.

LÄS MER:Unik Titanic-klocka såld

LÄS MER:Miljardär vill bygga en ny Titanic – igen

ANNONS