Mer än 40 döda efter medelhavsbränderna

Över 40 personer har dött och tusentals har evakuerats i samband med bränderna i Algeriet, Italien och Grekland, det rapporterar BBC.

ANNONS

I Algeriet har 34 personer dött på grund av bränderna sedan de bröt ut under söndagen. Bland annat dog 10 soldater som arbetade med evakueringen i regionen Bejaia i östra delen av landet.

På Rhodos har hela ön satts under undantagstillstånd och mer än 20 000 personer har evakuerats på grund av bränderna, många av dem turister.

Skogsbränder pågår även på de andra öarna Evia och Corfu. På Evia har tre personer dött, varav två var piloter som kraschade i ett plan som bekämpade bränderna.

I Italien brinner det i Apulien, Kalabrien och på Sicilien. På Sicilien har bränderna nått utkanten av staden Palermo. Tre personer har hittats döda efter brändernas härjande i närheten av staden. På andra sidan ön har delar av staden Catania varit utan el efter att elkablarna brunnit upp, delar av staden har även varit utan vatten.

ANNONS

”De mest komplicerade dagarna på decennier”

I norra Italien sker samtidigt dödliga stormar, med två personer som dött av fallande träd under veckan, en av dem var en 16-årig flicka som var på scoutläger.

– I Italien har vi nu en av de mest komplicerade dagarna på decennier, regnstormar, tornador och gigantiskt hagel i de norra delarna och brännande hetta och förödande bränder i de centrala och södra delarna, säger Italiens civilskyddsminister Nello Musumeci.

Bränder i Tunisien har gjort att 300 personer har behövt evakueras från byn Melloula, nära gränsen till Algeriet.

Ingen förbättring av läget väntas

Under onsdagsmorgon utbröt nya bränder på den franska ön Korsika men det har inte rapporterats om att någon skadats. Hårda vindar och torr vegetation gör att det är svårt för brandmännen att få kontroll över de olika bränderna runt om i regionen.

Det finns i nuläget inget som pekar på att värmen kommer att lätta inom kort. I delar av Grekland väntas temperaturer på 44 grader och i Algeriet väntas temperaturer på 48 grader mot slutet av månaden.

LÄS MER:Eldinferno och hagelstormar: "Apokalyptiskt"

LÄS MER:Extrema stormar beror på värmeböljan vid Medelhavet

LÄS MER:Därför är det kallt i Sverige

LÄS MER:Ving från Rhodos: "Som en vanlig semesterdag"

ANNONS