Melania Trump stiger fram i rampljuset – efter två år

För första gången på två år ger Melania Trump en intervju. I ett samtal med Fox News Channel gör hon reklam för sin kommande bok, beskriver maken Donald Trump som en familjeman och delar sina tankar kring de två nyliga mordförsöken på honom.
– Något vakade över honom, som om landet verkligen behöver honom, säger hon.

ANNONS
|

GP:s USA-expert Britt-Marie Mattsson har tidigare beskrivit Melania Trump som förmodligen den mest anonyma första damen i USA:s moderna historia.

Melania, som har slovensk bakgrund, träffade Donald 1998 på en fest i New York. 2005 gifte de sig i Florida, och hennes bröllopsklänning, designad av Dior, kostade runt en miljon kronor.

Under upptakten till det amerikanska presidentvalet har hon dock knappt synts till vid sin makes sida.

Men, nu har hon hon för första gången på två år ställt upp på en intervju.

I ett samtal med Fox News-journalisten Ainsley Earhardt gjorde Melania reklam för sin kommande bok, uttryckte sitt stöd för maken och tog tillfället i akt att anklaga Demokraterna och medierna för de två mordförsöken mot honom.

ANNONS

– Är det verkligen förvånande att allt detta grova våld riktas mot min man, särskilt när vi hör ledare från oppositionspartiet och mainstream-media utpeka honom som ett hot mot demokratin och kalla honom vidriga namn? sade hon i intervjun.

”USA behöver enas”

Hon förklarade också att USA som land behöver enas, och menade att Donald Trump är rätt kandidat för det uppdraget.

Med tanke på att Trump detta år överlevt två mordförsök är det som menat, sa hon.

– Något vakade över honom, som om landet verkligen behöver honom.

Det första mordförsöket inträffade den 13 juli i år, när en ung man öppnade eld och sköt mot Trump under ett kampanjmöte i Butler, Pennsylvania. Mannen hade smugit upp på ett tak och ett skott snuddade Donald Trumps ena öra.

Den 15 september inträffade det andra mordförsöket. Då var platsen en golfbana i Florida där Trump spelade. Secret Service-agenter upptäckte plötsligt att en gevärsmynning stack ut genom ett staket. Inga skott hann avlossas, och gärningsmannen kunde senare gripas, och ska nu åtalas för mordförsök och vapenbrott.

– Jag tycker att båda händelserna verkligen var mirakel, sade Melania Trump och syftade på att maken fortfarande är i livet.

”Trump gillar att vara DJ”

Trots sin återhållsamma framtoning öppnade Melania försiktigt dörren till makarnas privatliv under intervjun med Fox News.

ANNONS

Hon förstår inte varför man skulle ogilla hennes man och framhöll en sällan skådad sida av maken där hon beskrev honom som en familjeman som njuter av vardagliga nöjen, som musik.

– Han gillar att vara DJ, berättade hon.

Melania Trump släpper sina memoarer den 8 oktober, och i boken, som är döpt till ”Melania” utlovas bilder och berättelser som aldrig delats med allmänheten förut.

LÄS MER:Trump om Ryan Routh: "Väldigt farlig man"

LÄS MER:Melania Trumps sms som fick pressekreteraren att avgå

LÄS MER:Melania håller sig undan offentligheten

ANNONS