En 22-årig man kan dömas till livstids fängelse för mordet på sin flickvän.
En 22-årig man kan dömas till livstids fängelse för mordet på sin flickvän. Bild: Charlie Neibergall

Man begravde ex-flickvän levande – kan få livstids fängelse

En 22-årig australiensisk man har erkänt mordet på sin 21-åriga exflickvän och kan nu komma att dömas till livstids fängelse. Enligt åklagaren utfördes mordet som en ”hämndaktion” för att kvinnan avvisat mannen.

ANNONS
|

På onsdagen erkände den 22-årige mannen sig skyldig till mordet på sin 21-åriga exflickvän, rapporterar The Guardian.

Det var i mars 2021 som han kidnappat henne från sin arbetsplats, misshandlat henne och sedan begravt henne i en grund grav. Enligt rätten fanns det bevis som visade att hon begravts levande.

Några timmar innan mordet syntes han även på en övervakningskamera när han var i en butik och köpte handskar, buntband och en spade.

När den 22-årige mannen först anklagades för mordet nekade han till det, varpå han sedan försökte även påstå att kvinnan begått självmord och att han begravt kroppen.

ANNONS

Kan dömas till livstids fängelse

Åklagaren Carmen Matteo sa i rätten att mordet utförts som en ”hämndaktion” på grund av att mannen blivit avvisad av kvinnan. Åklagaren sa även att dådet visade på en "ovanlig nivå av grymhet".

En månad innan mordet ska den unga kvinnan ha anmält mannen till polisen för att ha förföljt henne.

Mannens advokat yrkade på ett lägre straff då försvaret hävdade att han begått ett ”passionsbrott”, rapporterar australienska 9News. Men i rätten sades det att mannen kommer att dömas till livstids fängelse, även om den exakta tidsperioden kommer att fastställas vid ett senare tillfälle.

LÄS MER:Kvinna i USA skrev barnbok om sorg efter makens död – åtalas för hans mord

LÄS MER:Tonåring lämnade bebis i sopcontainer i USA – får 16 år i fängelse

LÄS MER:Thailändsk kvinna gripen – misstänks ha giftmördat 12 personer

ANNONS