Arkivbild. En 49-årig kvinna har dömts till tre års fängelse för dråp, efter ett utspel som orsakat en cyklists död. Bilden har ingenting med händelsen att göra.
Arkivbild. En 49-årig kvinna har dömts till tre års fängelse för dråp, efter ett utspel som orsakat en cyklists död. Bilden har ingenting med händelsen att göra. Bild: Magnus Andersson/TT

Kvinnas utspel fick cyklist att falla framför bil – fälls för dråp

I slutet på oktober 2020 skrek en 49-årig brittisk kvinna åt en annan kvinna att hon inte fick cykla på trottoaren. Det ledde till att cyklisten föll ner på gatan och kördes ihjäl av en bil.
Nu fälls 49-åringen mot sitt nekande till tre års fängelse för dråp, rapporterar BBC.

ANNONS
|

Övervakningsfilmer från den olyckliga tisdagen visar hur den 49-åriga kvinnan promenerar längs med en trottoar i engelska Huntingdon. Efter ett tag börjar hon gestikulera med hårda snabba rörelser mot vägen och man hör henne skrika: ”Bort från den jävla trottoaren”.

Kort därpå kommer en cyklist in i bild. Den 77-åriga kvinnan som är på cykeln försöker passera, men råkar styra ut i vägen där hon trillar. Där slutar övervakningsvideon som cirkulerar i brittiska medier.

Vad som hände sedan är att 77-åringen blev påkörd av en bil och dog.

Har cerebral pares – anses inte påverka händelsen

Den 49-åriga kvinnan har nu dömts mot sitt nekande till tre års fängelse för dråp. Enligt kvinnans försvarare ska hon inte ha haft någon avsikt att orsaka skada och menar att det inte heller fanns någon uppenbar risk för att någon kunde komma till skada.

ANNONS

49-åringen har cerebral pares och en synnedsättning, men domaren menar att hennes ”handlingar inte förklaras av hennes funktionsnedsättningar”, rapporter BBC.

Enligt domaren ska den 49-åriga kvinnan ha uppträtt ”territoriellt när det gäller trottoaren” på en väg som var menad att delas av cyklister och fotgängare. Han menar även att kvinnan inte varit ångerfull under rättegången fram tills det att domen skulle förkunnas.

I domarens slutplädering sa han att ”lärdomen som man kan dra från detta tragiska fall är att respektera andra på vägarna”.

LÄS MER:Man låg döende på sjukhus – sköts ihjäl av hustru

LÄS MER:Dödsdömd mördare dog i fängelse – satte mat i halsen

LÄS MER:Flicka hittad i cementblock som mamma använde som sängbord

ANNONS