Ryssland anklagar Kiev för att ha försökt mörda Putin genom en drönarattack mot hans presidentbostad.
Ryssland anklagar Kiev för att ha försökt mörda Putin genom en drönarattack mot hans presidentbostad. Bild: Mikhail Klimentyev

Kreml: Ukraina försökte mörda Putin

Ryssland anklagar Kiev för att ha försökt mörda Putin genom en drönarattack som de påstår inträffade under natten till onsdagen. Kreml rubricerar händelsen som ett ”planerat terrordåd”.

ANNONS
|

Under natten till onsdagen uppges president Vladimir Putins bostad ha blivit utsatt för en misstänkt drönarattack.

Enligt ett uttalande från Kreml anklagar de nu Ukraina för den påstådda attacken och uppger att de klassar det som ett ”planerat terrordåd och ett försök att ta livet av den ryska federationens president”.

"I kväll gjorde Kiev-regimen ett försök att slå till med obemannade drönare mot den ryska federationens presidents bostad i Kreml", skriver Kreml i en ny rapport, vilket den statliga ryska mediebyrån Tass rapporterar.

Ukraina nekar till anklagelserna

Kreml uppger att Ryssland skjutit ner två drönare och att presidenten inte skadats. Enligt talespersonen Dmitrij Peskov ska Putin inte ha befunnit sig i Moskva vid tillfället för attacken, rapporterar Ria Novosti.

ANNONS

Vidare i sin rapport uppger Kreml att de ”förbehåller sig rätten att svara på ett attackförsök där och när de finner det lämpligt".

Beskedet om den nattliga attacken kommer samtidigt som Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj befinner sig i Helsingfors för att närvara vid ett toppmöte mellan de nordiska ledarna.

Zelenskyj har tillbakavisat uppgifterna om attacken, uppger hans talesperson Sergej Nikiforov.

– Som president Zelenskyj upprepade gånger har sagt så riktar Ukraina alla tillgängliga styrkor och medel för att befria sina egna territorier, och inte att attackera andra, säger Sergej Nikiforov till Pravda.

Uppgifterna om den påstådda attacken har inte heller oberoende verifierats utan är baserade på Rysslands egna uppgifter.

LÄS MER:Ukrainas president på plats i Finland för toppmöte

LÄS MER:Ryssland bygger ”draktänder” inför ukrainska motoffensiven

LÄS MER:Ukrainas offensiv närmar sig: "En chans"

ANNONS