En man har dött och flera sitter fast efter att ett hotell i tyska turistorten Kröv rasat samman. Räddningsarbetet försvåras på grund av fortsatt rasrisk.
En man har dött och flera sitter fast efter att ett hotell i tyska turistorten Kröv rasat samman. Räddningsarbetet försvåras på grund av fortsatt rasrisk. Bild: Christian Schulz

Hotell i Tyskland kollapsat – två döda och flera sitter fast

Två personer har dött efter att ett hotell delvis rasat samman i tyska staden Kröv i Moseldalen. Flera personer sitter fast i rasmassorna och den stora rasrisken försvårar räddningsarbetet.

ANNONS
|

Minst nio personer ska ha fastnat i rasmassorna efter att ett hotell kollapsat i turistorten Kröv i sydvästra Tyskland på tisdagskvällen. Två personer, en man och en kvinna har dött ska ha dött direkt när byggnaden rasade, uppger räddningsledaren Jörg Teusch vid en presskonferens på onsdagsförmiddagen.

Fjorton personer ska ha varit inne i byggnaden vid raset varav fem personer ska ha lyckats ta sig ut självmant, rapporterar tyska Bild. Tidningen skriver att räddningstjänsten strax efter 08-tiden på onsdagsmorgonen började evakuera de som satt fast i byggnaden. Enligt tysk polis ska omkring 250 personer arbeta med räddningsarbetet.

ANNONS

”På grund av skadorna är det en extremt krävande operation, eftersom räddningstjänsten endast kan ta sig in i byggnaden med största försiktighet.”, skriver tysk polis i ett pressmeddelande.

Räddningstjänst arbetar med att få ut personerna

Enligt tyska public-service kanalen SWR ska man ha evakuerat fyra personer varav en är en tvåårig pojke och dennes mamma.

Vid 10.30 på onsdagsförmiddagen meddelar räddningstjänsten vid en presskonferens att tre personer fortfarande är kvar i byggnaden. Runt lunchtid ska räddningstjänsten hjälpt ut en av dem, vilket ska vara pappan till den tvåårige pojken.

Under torsdagsmorgonen ska samtliga som satt fast i byggnaden blivit utsläppta.

31 personer ska ha befunnit sig i omedelbar närhet när hotellet kollapsade och man har upprättat ett sjukvårdscenter för alla inblandade.

Än så länge är det oklart varför hotellet rasade samman. Enligt enligt uppgifter till lokala medier ska en takbjälke ha fallit ned, varpå två våningar rasade ihop på ena sidan av byggnaden.

GP har sökt UD som skriver att man i nuläget inte har några uppgifter om någon svensk ska ha drabbats.

ANNONS