Här tävlar 80-åriga Choi för att bli Miss Universe Korea

Tillsammans med ytterligare 31 aspiranter stod sydkoreanska Choi Soon-hwa på scenen på måndagen i kampen för att bli årets Miss Universe Korea. Med sina 80 år är hon den äldsta deltagaren i tävlingens historia.

ANNONS
|

Hennes gråvita korta hår och erfarna hud vittnade om att Choi var mycket äldre än resten av deltagarna i skönhetstävlingen. Hon kunde inte ha stått på samma scen förra året, eftersom tävlingen tidigare hade som krav att aspiranter till Miss Universe Korea skulle vara mellan 18 och 28 år.

När kraven släpptes tog Choi tillfället i akt och skickade in sin ansökan – med fullt stöd från sin familj, både sina barn och barnbarn.

– Även vid den här åldern hade jag modet att ta vara på en möjlighet och anta en utmaning, sa hon till AP före tävlingen.

ANNONS

Men saken är att 80-åringen inte är någon nybörjare i modebranschen.

Hon hade arbetat som sjuksköterska och gått i pension vid 68, men hon utsattes för ett bedrägeri och behövde börja jobba igen för att kunna betala av sina skulder, skriver The Independent.

22-åriga Han Ariel ska representera Korea i årets Miss Universe tävling.
22-åriga Han Ariel ska representera Korea i årets Miss Universe tävling. Bild: Lee Jin-man

Det var då en patient föreslog att hon skulle bli modell. Som 70-åring anmälde hon sig till en modellskola och har nu redan hunnit gått på catwalk på Seoul Fashion Week och jobbat för bland andra koreanska upplagan av Elle och Harper’s Bazaar.

Denna gång lyckades dock inte Choi Soon-hwa krönas som Miss Universe Korea och fick nöja sig med en utmärkelse som bäst klädd, uppger AP. Den efterlängtade titeln gick till slut till en yngre deltagare – 22-åriga modestudenten Han Ariel.

Men förlusten sätter inte stopp för den här 80-åringens drömmar.

Hon har aldrig tidigare lämnat Sydkorea och drömmer nu om att kunna stå på scener utomlands.

– Det var tanken, en Miss Universe kan göra detta, men jag är inte orolig över att förlora. Jag kommer att hitta andra sätt att få internationellt genomslag, säger hon till The Independent.

LÄS MER:Miss USA skakas av två uppmärksammade avhopp

LÄS MER:Efter Miss USA-skandalen – mammorna talar ut

LÄS MER:Tove är elitidrottare, fotomodell och raketforskare på Nasa

ANNONS