Republikanska politikern Mark Robinson kan bli vald till Guvernör i North Carolina. En granskning från CNN visar nu att Robinson under ett onlinealias tidigare uttryckt kontroversiella åsikter i ett diskussionsforum på en porrsajt.
Republikanska politikern Mark Robinson kan bli vald till Guvernör i North Carolina. En granskning från CNN visar nu att Robinson under ett onlinealias tidigare uttryckt kontroversiella åsikter i ett diskussionsforum på en porrsajt. Bild: Matt Rourke

Guvernörskandidaten Mark Robinson kallade sig själv nazist på porrforum

Den republikanska guvernörskandidaten i North Carolina, Mark Robinson, har hamnat i rampljuset efter en granskning av CNN. Granskningen visar att Robinson bland annat kallat sig själv ”svart nazist” och har förespråkat slaveri under ett onlinealias i ett diskussionsforum på en porrsajt.

ANNONS
|

CNN har kunnat påvisa att ett onlinealias som skrivit många kontroversiella kommentarer i ett diskussionsforum på en porrsajt tillhör den republikanska guvernörskandidaten Mark Robinson. Kommentarerna publicerades mellan 2008 och 2012, innan Robinson gav sig in i politiken.

Enligt CNN ska många av kommentarerna Robinson tidigare skrivit på porrsidan stå i kontrast till hans officiella åsikter om bland annat transpersoner.

Guvernörskandidaten har bland annat argumenterat för att transkvinnor bör arresteras om de använder allmänna toaletter för kvinnor. Detta för att ”skydda våra kvinnor”.

Han har också, i skydd av sitt onlinealias, berättat att han själv ”smygtittat” in i tjejernas omklädningsrum via en ventilationslucka under tonåren.

ANNONS

”Jag satt där i ungefär en timme och tittade på när flera tjejer kom in och duschade” skrev han i en kommentar enligt CNN.

Fått stöd av Donald Trump

I mars i år uttalade Donald Trump sitt stöd för Mark Robinson. Under ett kampanjmöte i Greensboro i North Carolina jämförde Trump Robinson med civilrättsaktivisten Martin Luther King. Enligt AP ska Trump ha sagt att Robinson är ”Martin Luther King på steroider”.

Robinson själv har dock uttryckt starkt negativa åsikter om den kända civilrättsaktivisten. Enligt CNN har han bland annat skrivit ”få bort den där jävla kommunisten från National Mall”. Kommentaren syftade på minnesplatsen som rests i Washington med en stor stenstaty föreställande Martin Luther King.

Bland alla kontroversiella kommentarer som CNN hittat återfinns också inlägg där Robinson stöttar ägandet av slavar.

”Slaveri är inte dåligt. Vissa människor behöver vara slavar. Jag önskar vi kunde ta tillbaka det. Jag skulle definitivt köpa några”, skrev Robinson i oktober 2010.

Förnekar att det är hans konto

Samma månad ska också Robinson kallat sig själv en ”svart nazist” och i mars 2012 skrev han att han han föredragit Adolf Hitler över Barack Obama som var USA:s dåvarande president.

CNN har i sin granskning kunnat påvisa att Mark Robinson använt samma alias på flera olika sajter online. De har också kunnat visa att informationen han delgett om sig själv på hemsidan som vilken stad han bor i och hur länge han varit gift stämmer. Robinson ska också ha skrivit ut sitt riktiga namn i sin användarprofil.

ANNONS

Trots detta nekar Mark Robinson till att det är han som ligger bakom användaren.

– Det här är inte jag. Det här är inget som är karaktäristiskt för mig, säger Mark Robinson till CNN och kallar granskning för ”tabloidlögner”.

LÄS MER:Budgetförslag nedröstat efter Trumps uppmaning

LÄS MER:Efter falskt kattutspel – Trump till Springfield

ANNONS