Giorgia Meloni lämnar sin partner efter sexistiska kommentarer

Italiens premiärminister Giorgia Meloni har lämnat sin partner efter att det framkommit att han fällt flera sexistiska kommentarer och skrutit om att ha haft en romantisk affär med andra personer.

ANNONS
|

I onsdags uppdagades det att Andrea Giambruno, programledare för det italienska nyhetsprogrammet Mediaset och partner till Italiens premiärminister Giorgia Meloni, ska ha både flörtat med och fällt sexistiska kommentarer till sin kollegor, rapporterar The Guardian.

I italienska medier har flera klipp och spridits där Giambrunos kommentarer framgår. Bland annat ska han ha frågat en kollega om hon var singel eller i ett öppet förhållande. Han ska även ha skrutit om att ha haft en affär och att ”alla” på tv-bolaget som han jobbade på kände till det.

Giambruno ska även ha sagt till en kvinnlig kollega att de behövde fler personer på deras tv-show och gjort referenser till gruppsex. Enligt Sky TG24 ska han även ha frågat en kollega om det var ”okej att han rörde vid sitt paket” medan han pratade med henne.

ANNONS

Kritiker menar att kommentarerna varit ”alldeles för vulgära och sexuella kommentarer” för en arbetsplats, enligt Financial Times.

”Våra vägar har delats”

På fredagen la premiärministern Giorgia Meloni, partiledare för det högernationalistiska partiet Italiens Brödrar, upp ett inlägg på Instagram om att hennes relation med Giambruno tagit slut.

”Min relation med Andrea Giambruno, som varade i nästan tio år, slutar här”, skrev Giorgia Meloni på sociala medier.

”Jag vill tacka honom för de underbara åren vi hade i hop, för svårigheterna vi gått igenom och för att ha gett mig det viktigaste i mitt liv, vilket är vår dotter Ginevra.”

”Våra vägar har delats sedan en tid tillbaka och det är dags att medge det.”

LÄS MER:Parets bild användes av Italiens regeringsparti för homofobisk kampanj

LÄS MER:Meloni medger misslyckande i migrationsfrågan

LÄS MER:Berlusconi förändrade Italien – trots skandalerna

ANNONS