Fox News kallade Biden för ”wannabe-diktator”

Donald Trumps dag i rätten under tisdagen följdes av ett stort medieuppbåd. Den tidigare presidenten höll en pressträff där han menade på att åtalet var politiskt motiverat. När president Joe Biden sedan höll ett tal titulerade den konservativa kanalen Fox News Biden som ”wannabe-diktator.”

ANNONS
|

Den tidigare presidenten Donald Trump infann sig i rätten i Florida för att framföra sin inställning till åtalet mot honom där han ska ha gömt undan hemliga dokument i sin bostad som han kommit över under sin tid i Vita huset. Han såg sig själv som oskyldig på alla 37 punkter som han åtalats för.

Fallet följs noga av amerikanska medier och Donald Trump valde efter sin dag i rätten att kommentera åtalet på en pressträff. En pressträff som de flesta etablerade medier valde att inte sända, rapporterar The Guardian. CNN-ankaret Jake Tapper förklarade det som att Trump ”ärligt talat säger mycket som inte är sant och ibland är potentiellt farligt.”

ANNONS

Konkurrenten MSNBC:s Rachel Maddow var inne på samma spår, enligt The Guardian.

– Vi levererar nyheter. Det skadar vår förmåga att göra det om vi livesänder något som vi till fullo förväntar oss i förväg kommer vara en rad lögner och falska anklagelser, oavsett vem som säger dem,” säger hon enligt The Guardian.

Trump: ”politisk förföljelse”

Men en kanal som sände Trumps tal efter hans dag i rätten var den konservativa kanalen Fox News. Under hans presidenttid ansågs Fox News vara den kanal av de vanligaste kabel-tv-kanalerna som var vänligast inställd till Trump.

Under talet som Trump höll menade han på att han var ett offer för ”politisk förföljelse” och anklagade, utan bevis, president Joe Biden för att ligga bakom det faktum att Trump nu har åtalats. Enligt Trump är Biden ”den mest korrupta presidenten i USA:s historia”.

I slutet av talet valde producenten på Fox News att presentera en bild av Joe Biden när han i sin tur höll ett helt annat tal bredvid den som visade sändningen av Trumps pressträff. Som text under Trumps tal angavs ”Wannabe-diktator talar i Vita huset efter att fått sin politiska rival arresterad.”

Texten har skapat många ilskna reaktioner på sociala medier, så som på Twitter.

ANNONS

Fox News har inte kommenterat tituleringen till The Guardian eller andra internationella medier.

LÄS MER:Trump i domstol: "Oskyldig på alla punkter"

LÄS MER:Donald Trump förhörs om dokumenten från Vita huset i dag

LÄS MER:Trump i rätten – detta vet vi om åtalet

ANNONS