Polisjakten i USA har pågått i åtta månader efter en åttaårig pojke. Nu har han hittats välbehållen, i en helt annan del av landet.
Polisjakten i USA har pågått i åtta månader efter en åttaårig pojke. Nu har han hittats välbehållen, i en helt annan del av landet. Bild: Matt Rourke

Försvunnen åttaåring hittad efter åtta månader

En åttaårig pojke har varit försvunnen i USA sedan juni förra året – fram tills nu, rapporterar NBC News. Efter åtta månader har FBI lyckats lokalisera pojken, i en helt annan del av landet.

ANNONS
|

Det var i mitten av juni som en åttaårig pojke rapporterades som saknad av lokala myndigheter i samhället Vancouver i delstaten Washington i USA. Det var vid ett socialbesök hos pojkens familj som myndigheterna kunde konstatera försvinnandet.

Sedan dess har ett intensivt sökarbete ägt rum. Människor i pojkens närhet var oroliga för att pojken skulle fara illa, samtidigt som information från pojkens familj inte gav utredarna några tydliga spår till att hitta pojken.

Kopplingar till mikrostat

Åttaåringen ska, enligt NBC, ha kopplingar till en rad platser i USA, bland annat Hawaii, Arizona och Washington. Men också kopplingar till önationen Mikronesien i Stilla Havet. Tidigt fick polisen upp ett spår som kunde koppla pojken till Jasper county i Missouri. Men det skulle dröja innan FBI kunde lokalisera honom och först nu har pojken hittats välbehållen i just delstaten Missouri.

ANNONS

Men det är fortfarande oklart hur pojken hamnade där, hur han reste dit och vad han har gjort de senaste åtta månaderna. Det är ungefär 100 mil mellan Vancouver, Washington och Jasper County, Missouri.

LÄS MER:Försvunnen pojke hittad i avloppssystem – efter åtta dagar

LÄS MER:Missing people har blivit en del av Magnus liv

LÄS MER:Försvunnen tioåring hittad åtta mil hemifrån

ANNONS