Frankrike har de senaste veckorna drabbats av flera förödande skogsbränder. Bild från en brand i Aubais i södra Frankrike förra veckan.
Frankrike har de senaste veckorna drabbats av flera förödande skogsbränder. Bild från en brand i Aubais i södra Frankrike förra veckan. Bild: SDIS 30/AP/TT

Ex-brandman misstänks ha anlagt skogsbränder

ANNONS

En tidigare volontärbrandman misstänks ha startat två skogsbränder i södra Frankrike tidigare i veckan.

Mannen, en 33-åring, greps i torsdags. Han har erkänt att han startat en brand som i tisdagskväll ödelade 500 kvadratmeter växtlighet i departementet Hérault vid Medelhavet. Han misstänks även ha startat en annan brand tidigare samma dag, men vill inte ta ansvar för den.

33-åringen, som brukar volontärarbeta som brandman i en annan del av Frankrike, riskerar 10 års fängelse när han nästa månad ställs inför rätta, säger åklagaren.

I slutet av juli greps en annan man misstänkt för att ha anlagt skogsbränder i Hérault. Den mannen, en skogsarbetare i 30-årsåldern i vars arbete det ingår att förebygga bränder, har erkänt att han vid tre tillfällen har startat bränder för adrenalinkicken. Han riskerar 15 år i fängelse och böter på motsvarande över 1,5 miljoner kronor.

ANNONS

Frankrike har de senaste veckorna drabbats av skyhöga temperaturer och flera förödande skogsbränder.

ANNONS