Estelle och Oscar har varit på sin första officiella galamiddag

Prinsessan Estelle och prins Oscar var på galamiddag i Oslo under fredagskvällen. Med sina föräldrar kronprinsessan Victoria och prins Daniel var de inbjuda till slottet i Oslo för att fira att norska prinsessan Ingrid Alexandra fyllt 18 år i år.

ANNONS
|

På fredagskvällen var det stor galamiddag på slottet i Oslo när prinsessan Ingrid Alexandra firades för att hon fyllt 18 år, och blivit myndig.

Hon fyllde år redan i januari men på grund av pandemin blev det inget stort firande. men på fredagen var det äntligen dags.

Runt 200 gäster var inbjudna och de bjöds bland annat på sparris och pilgrimsmusslor, hälleflundra och norska jordgubbar.

Tal till prinsessan hölls bland att av hennes föräldrar kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit, hennes farmor drottning Sonja och kung Harald. Födelsebarnet höll själv ett tal där hon bland annat berättade hur mycket hon uppskattade att få växa upp i Norge. Hon pratade även om alla fina möten med människor runt om i landet.

ANNONS

Bland gästerna fanns flera europeiska kungahus representerade, som kung Felipe VI och drottning Letizia av Spanien, kronprinsessan Mary och kronprins Fredrik av Danmark och drottning Máxima och kung Willem-Alexander av Nederländerna.

Från Sverige kom kronprinsessan Victoria och prins Daniel och med dem var prinsessan Estelle och prins Oscar, som båda gjorde debut på en officiell galamiddag. Prinsessan hade på sig en ljusblå tyllklänning med ett band i midja med små färgglada blommor på och i håret hade hon ett hårband prytt med likadana blommor.

LÄS MER:Prins Alexander har fyllt sex år

LÄS MER:Prinsessan Madeleine fyller 40 år

LÄS MER:Kungens miss: ”Riktigt glad midsommar”

LÄS MER:Så mycket pengar får kungafamiljen personligen

ANNONS