En död och flera skadade efter attentat i Tel Aviv

En person har dött och flera har skadats efter ett attentat i Tel Aviv under långfredagskvällen. Israeliska myndigheter kallar attentatet för terrordåd.

ANNONS
|

En person har dödats och minst sex skadats i en attack på strandpromenaden i Tel Aviv i Israel. Den döde personen är en italiensk man i 30-årsålden. Bland de skadade är minst fem turister varav tre män som är 39, 50 och 74 år samt två kvinnor som är 17 och 70 år. Detta uppger israelisk polis och räddningstjänst enligt Haaretz.

Det har rapporterats både om skottlossning och om att en bil ska ha körts in i människor. Initialt rapporterades det att det rörde sig om två separata attacker, men israeliska medier skriver nu att det rör sig om en gärningsman.

ANNONS

Den misstänkte gärningsmannen ska ha kört in en folkmassa och öppnat eld. Bilen ska därefter ha voltat upp och ner. Gärningsmannen sköts kort därpå ihjäl av polis.

Det israeliska utrikesdepartementet beskriver händelsen som en terrorattack. Premiärminister Benjamin Netanyahu har till följd av attacken beordrat gränspolisen och militären att kalla in reserver för att öka säkerheten i Tel Aviv.

Oroligt i området

Händelsen sker mot bakgrund av de senaste dagarnas oro i landet. Israel genomförde under natten mot fredagen flyganfall i Libanon och i Gaza, vilket var ett svar på att ett 30-tal raketer avfyrats mot Israel.

Enligt Israel ligger de palestinska grupperna Hamas eller Islamiska jihad bakom raketerna.

Under fredagen dödades även två unga kvinnor när en bil besköts i Jordandalen på Västbanken. Det rör sig om två systrar, en 15-åring och en i 20-årsåldern, som dödades samtidigt som deras mor skadades. Enligt flera medier, bland andra Sky News, hade båda systrarna dubbelt medborgarskap, israeliskt och brittiskt.

LÄS MER:Tre religioner firar högtid i Jerusalem – i skuggan av blodiga konflikten

LÄS MER:Läget i Mellanöstern det värsta på många år

ANNONS