En 16-årig elev knivhögg en lärare till döds på en katolsk skola i sydfranska Saint-Jean-de-Luz på onsdagen.
En 16-årig elev knivhögg en lärare till döds på en katolsk skola i sydfranska Saint-Jean-de-Luz på onsdagen. Bild: Bob Edme

Elev högg ihjäl lärare i Frankrike

En lärare har dött efter att ha knivhuggits av en elev, meddelar åklagare i franska Saint-Jean-de-Luz. Eleven, som ska ha ”hört röster” som bad honom döda läraren, har gripits av polis.

ANNONS
|

En kvinnlig lärare i 50-årsåldern som lärde ut spanska på en privat katolsk gymnasieskola i Saint-Jean-de-Luz knivhöggs av en elev under en lektion på onsdagen, rapporterar Le Figaro. Hon dog av sina skador, det säger åklagaren Jerome Bourrier enligt Le Monde.

Eleven, som enligt Le Figaros uppgifter är 16 år gammal, kunde gripas av polis. Enligt åklagaren ska det inte finns något som tyder på ett terrormotiv. Däremot utreder man eventuella psykiska störningar hos gärningsmannen. Källor berättar för Le Figaro att 16-åringen ska ha ”hört röster” på natten som bad honom att döda läraren. Kvinnan ska ha huggits i hjärtat.

ANNONS

Regeringens talesperson Olivier Veran säger i ett uttalande att utbildningsministern Pap Ndiaye kommer att resa till platsen i dag.

– Jag kan knappt föreställa mig det trauma som detta innebär, säger Veran.

ANNONS