Kari Anne Sand.
Borgmästaren Kari Anne Sand kommenterar den tragiska händelsen. Foto: Terje Bendiksby / NTB/TT.

Borgmästaren: ”Det är en tragedi för alla drabbade”

På onsdagskvällen ska flera personer ha avlidit och skadats efter en attack i Kongsberg utanför Oslo. Borgmästaren Kari Anne Sand kommenterar händelsen för tidningen VG.
– Det är en tragedi för alla drabbade. Jag finner inga ord, säger hon.

ANNONS
LocationNorge|
|

På onsdagskvällen, vid klockan 18.30, upprättade polisen i Norge en polisanmälan om en händelse där en beväpnad man ska ha skjutit flera personer i Kongsberg utanför Oslo. Enligt vittnen vid platsen ska den misstänkte mannen ha gått in i en matbutik med pil och båge, rapporterade lokaltidningen Laagendalsposten.

Tidningen VG skriver att minst fyra personer ha avlidit och skadats i attacken. Kari Anne Sand, borgmästaren i Kongsberg, som själv är tydligt påverkad av händelsen, kommenterar den tragiska händelsen med några få ord.

– Det är en tragedi för alla drabbade. Jag finner inga ord, säger Kari Anne Sand, borgmästare i Kongsberg.

ANNONS

Tillsätter en krisgrupp

Kari Anne Sand berättar för tidningen att en krisgrupp kommer att tillsättas för alla olika behov som har uppstått till följd av den tragiska händelsen.

– Vi försöker lösa situationen och tar hand om de som påverkas på olika sätt, säger hon.

Under kvällen pågår en stor polis- och militärinsats i centrala Kongsberg. Flera personer har förts till sjukhus och både Drammens sjukhus och Oslo universitetssjukhus har gått upp i beredskap, rapporterade norska TV2.

Den misstänkte gärningsmannen är gripen, meddelade norsk polis på en presskonferens under onsdagskvällen.

ANNONS