En alligator på en väg i Sabine Pass i Texas i USA, fotograferad i september 2008 efter orkanen Ikes härjningar. Arkivbild.
En alligator på en väg i Sabine Pass i Texas i USA, fotograferad i september 2008 efter orkanen Ikes härjningar. Arkivbild. Bild: Eric Gay/AP/TT

Alligatorer på rymmen efter oväder i Texas

ANNONS
|

Invånarna kring staden Beaumont i Texas kan andas ut efter en vecka på helspänn. Jättealligatorn Big Tex har slutligen lokaliserats och fångats in efter flera dagar på rymmen, rapporterar The Washington Post.

Han passade på att kräla sig ut i frihet i samband med att den tropiska stormen Imelda lamslog Texas med kraftiga vindar och översvämningar. När vattenmassorna slutligen började rinna undan från alligatorparken Gator Country, en bit utanför Beaumont, upptäckte personalen att Big Tex och ytterligare ett gäng mindre vänner till honom var borta.

Boende i närområdet har därmed fått gå till sängs med vetskapen om att landets största "djurparksalligator" kan ha lurat i närheten.

ANNONS

När det 450 kilo tunga djuret hittades på fredagen stod det dock klart att han enbart hunnit till en damm längre bort på Gator Countrys vidsträckta marker.

Ett antal av de mindre alligatorerna är fortfarande försvunna. Men det rör sig främst om individer som är "endast mellan en och en halv meter långa", säger alligatorexperten Jon Warner vid Texas naturvårdsmyndigheter till The Washington Post.

ANNONS