77 år efter bröllopet fick paret ta sina foton

År 1944 hade Frankie ingen bröllopsklänning och paret hade inte heller någon bröllopsfotograf. Inför parets 77-åriga bröllopsdag hade personalen på St. Croix Hospice i Iowa, som tar hand om paret i deras hem, planerat en speciell dag.
– Det var definitivt något av det mest speciella jag någonsin varit med om, säger parets dotter till Washington Post.

ANNONS
|

År 1944, mitt under brinnande världskrig, gifte sig Frankie och Royce King. Royce som arbetade som pilot i militären skulle snart förflyttas till andra sidan Atlanten och paret ville säga ja till varandra innan han skulle ge sig av. Det blev ett snabbt planerat bröllop och det fanns varken tid att hitta en klänning eller en fotograf.

Personal på ett närliggande hospice som tar hand om paret i hemmet, fick höra deras historia och ville de ge dem en speciell överraskning inför deras 77-åriga bröllopsdag. Personalen hittade en vintageklänning, förberedde musik från 40-talet, ordnade en fotograf, fixade tårta, brudbukett och dekorerade i parets trädgård. Den 24 september i år fick sedan paret som är 97 och 98 år äntligen den bröllopsdag de förtjänade.

ANNONS

”Svårt att hålla tårarna tillbaka”

– Jag gick med mamma ner för trappan från huset och över deras trädgård. När hon stod framför pappa sa jag ”är du redo att se din brud” innan jag tog av hans ögonbindel, säger parets dotter till Washington Post och tillägger att hennes far sken upp när han såg sin fru i bröllopsklänningen.

Hospicets musikterapeut spelade musik från 40-talet under ceremonin och en av personalen på boendet som också arbetar som fotograf på deltid fotade paret.

”Jag fick äran att ta liter bilder på deras 77: e bröllopsdag. Skäms absolut inte över det faktum att jag hade svårt att hålla tårarna tillbaka bakom kameralinsen”, skriver fotografen på Facebook.

– Tillsammans visar de att kärlek kräver vänlighet och uthållighet, säger deras dotter till Washington Post.

ANNONS