Indisk polis och paramilitär stoppade en shiamuslimsk marsch i Kashmirregionen. Minst 40 personer skadades enligt vittnen till AFP.
Indisk polis och paramilitär stoppade en shiamuslimsk marsch i Kashmirregionen. Minst 40 personer skadades enligt vittnen till AFP. Bild: Mukhtar Khan

40-tal skadade i Kashmir när marsch stoppades

ANNONS

Minst 40 personer skadades på lördagen när en muslimsk marsch stoppades i utkanten av staden Srinagar, i den indiska delen av Kashmirregionen. En läkare uppgav dessutom att runt 25 personer fördes till sjukhus på grund av sina skador.

Enligt vittnen till AFP avfyrade indiska styrkor både tårgas och hagelgevär mot de hundratals, i huvudsak, shiamuslimer som samlats för sorgehögtiden muharram, den första månaden i den islamiska kalendern och en av årets fyra heliga månader.

I den indiska delen av Kashmir har firandet av muharram regelbundet förbjudits efter att ett uppror startat där 1989. Så sent som i torsdags återinförde indiska myndigheter förbudet efter oroligheter som uppstod i samband med ett marschförsök tidigare i veckan. Bland annat har flera personer gripits efter att ha ropat anti-indiska slagord i samband med marscherna.

ANNONS
ANNONS