Uppgifter: 15-årig pojke hittad död i Nynäshamn

I lördagskväll hittades en död person i ett skogsområde i Nynäshamns kommun. Personen ska vara en 15-årig pojke, som enligt uppgifter till Aftonbladet ska ha koppling till gängkriminalitet.

ANNONS
|

Det var vid halv nio under lördagskvällen som polisen larmades till ett skogsområde i Landfjärden, i Nynäshamns kommun.

– Det var en förbipasserande som anträffade en avliden person, berättar Per Fahlström som är presstalesperson hos polisen i region Stockholm.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska det röra sig om en 15-årig pojke som nu misstänks vara mördad. Händelsen ska ha kopplingar till gängkriminalitet och pojken ska inte ha dödats på platsen där han hittades, skriver tidningen.

Ett stort område har varit avspärrat under lördagskvällen, och under natten och morgonen har polisen varit på platsen och arbetat.

ANNONS

– Vi har skäl att anta att brott har begåtts och därför har man inlett en förundersökning på mord, säger Mats Eriksson, presstalesperson hos polisen i region Stockholm, till Aftonbladet.

Tidigare misstänkt för brott

Pojken har tidigare varit misstänkt för ett brott. Ingen polisutredning hade inletts då pojken var under tolv år när brottet hade begåtts, skriver tidningen.

Polisen har under gårdagskvällen, morgonen och under dagen arbetat med flera utredningsåtgärder.

– Misstanken om att pojken har utsatts för brott har förstärkts, säger polisens presstalesperson Per Fahlström.

Händelsen i Nynäshamn utreds som mord men det finns ännu ingen gripen person i nuläget.

Anhöriga är underrättade.

ANNONS