Stopp i tågtrafik mellan Göteborg och Stockholm

Det är stopp i tågtrafiken mellan Göteborg och Stockholm på grund av ett kontaktledningsfel. Men det är fortfarande oklart hur länge stoppet varar.
– Vi har faktiskt ingen prognos. Det är Trafikverket som behöver komma till platsen och åtgärda felet, säger Jonas Olsson som är presskommunikatör på SJ.

ANNONS
|

På söndagskvällen inträffade ett kontaktledningsfel mellan Örebro och Arboga. Det innebär att regionaltågen mellan Göteborg och Stockholm inte går som de ska, men enligt SJ påverkas inga snabbtåg.

– De har en längre resväg med ordinarie tåg och nu dras de med förseningar. Vi vet inte hur långa förseningar det blir, säger Jonas Olsson, presskommunikatör på SJ.

Trafikverket har varit på platsen och arbetat under natten, men det finns ännu ingen prognos för när felet är åtgärdat.

– Det är svårt att förutspå en sådan här dag eftersom vi inte vet när man släpper på trafiken. Det är tyvärr ingenting vi styr över, säger Jonas Olsson.

ANNONS

Hur ska man gå tillväga som resenär?

– Det man ska göra är att vara observant på sms som vi skickar ut och sen ska man även följa trafikinformationen på vår hemsida eller i appen. Om det sker några förändringar kan man följa sitt tåg där.

ANNONS