Så firar kändisarna nyår

På nyårsafton ringde GP upp några folkkära profiler och kändisar för att fråga hur de skulle ringa in det nya året. Och hur står det egentligen till med nyårslöften?

ANNONS
|
Bild: DANIEL STILLER

Erik Hamrén, tidigare förbundskapten

Hur ska du fira nyår?
–Jag landade precis med min hustru. Vi har varit i Dubai och hälsat på vår dotter så vi är lite jetlaggade just nu. Men vi ska fira lite jul med våra kära grannar. Eller nyår menar jag förstås, inflikar han snabbt och skrattar.

Har du något nyårslöfte?
– Jag ska ta tag i min träning. Men precis som 90 procent av alla som lovar det är det nog högst tveksamt om jag lyckas.
Bild: Anders Ylander

Ebbot Lundberg, artist

Hur ska du fira nyår?
– Jag är uppe och spelar i Stockholm i dag, sen får vi se. Jag är inget jättefan av nyårsfirande. Det brukar spåra ur, så är bäst att inte ha så mycket förväntningar.

Har du något nyårslöfte?
– Jag ska fortsätta släppa låtar från min nya platta. Jag släppte en låt förra året bara men lovar att släppa fler låtar under 2023. Det är det enda nyårslöftet jag har nu.
Bild: Totte Vesterlund

Agnes Wold, professor

Hur ska du fira nyår?
–Jag kommer inte fira alls, det gör jag aldrig. Min dotter åker till Belgien i dag så vi ska vinka av henne. Sedan åker vi hem och äter rester. Jag har aldrig tyckt om nyår, det är som vilken dag som helst.

Har du något nyårslöfte?
– Nej jag har aldrig några nyårslöften.
Bild: Anna Svanberg

Alexandra Zazzi, kock

Hur ska du fira nyår?
– Vi får gäster ikväll, så det blir en riktigt god middag med dem. Till förrätt kör vi en klassisk hummersoppa och sedan blir det rådjursfilé med egenplockade trattkantareller till varmrätt. Dessert blir en enkel hjortronglass.

Har du något nyårslöfte?
– Jag har väldigt många. Men det är framförallt att samla ihop mig själv och hitta lite rutiner i vardagen nästa år. Försöka vara en lite bättre version av mig själv.
Bild: Nils Petter Nilsson

Leif GW Persson, kriminolog

Hur ska du fira nyår?
– Jag firar alltid med familjen. Vi gör det där vanliga som man gör på nyår: äter, skålar vid tolvslaget och kollar lite tv. Så inga konstigheter.

Har du något nyårslöfte?
– Jag har sådana men de håller jag för mig själv.

Janne Josefsson, journalist

Hur ska du fira nyår?
– Julen firade jag med yngsta sonen och hans familj i Mölndal. I kväll vet jag inte riktigt hur jag gör, men det blir väl på något ställe där jag känner mig hemma.

Har du något nyårslöfte?
– Jag vet inte om jag har gett något nyårslöfte någon gång i mitt liv. Det skulle vara att ge mig själv löftet att fortsätta röra på mig mycket. Det som får mig att må bäst är mina motionsrundor. Så det ska jag fortsätta med, även om det lätt blir att folk stannar mig för att tjöta.
Bild: Anders Ahlgren/SvD/TT

Emma Knyckare, komiker

Hur ska du fira nyår?
– Jag firar nog med att gå och lägga mig vid klockan 21 så att jag är redo att satsa hårt på mitt nyårslöfte i morgon.

Har du något nyårslöfte?
– Det är ett stående löfte att börja röka. I år lyckades jag röka i nästan åtta månader innan jag övergick till dubbelsnus igen. Bättre lycka nästa år! Jag kommer gå ut svagt men öka mot sommaren.
Bild: Ylva Sundgren

Lotta Lundgren, programledare

Hur ska du fira nyår?
– Jag firar på Mörkö, en liten ö i Sörmlands skärgård där Erik bor. Vi är här just nu tillsammans med barn, barnens respektive och barnens vänner. Totalt tio personer är vi.

Har du något nyårslöfte?
– Jag hade ett nyårslöfte, men jag har redan glömt bort vad det var. Det var inte något sådant där tråkigt, som att sluta snusa eller så. Jag var själv väldigt nöjd med det. Egentligen tror jag inte man ska hålla på och tvinga sig själv att lova grejer som man kanske egentligen inte vill. Jag tror inte man ska leva som att livet är något som börjar först efter man har uppfyllt olika löften.
Bild: Tim Aro/TT

Jonas Wahlström, djurvetare

Hur ska du fira nyår?
– Hos vänner på en fest ute i Stockholms skärgård. Närmare bestämt tillsammans med hon som arrangerar Stockholm beer festival.

Har du något nyårslöfte?
– Jag brukar ha samma nyårslöfte varje år. Men jag vill inte säga vad, för jag brukar bryta det varje år.
Bild: Nicke Johansson

Louise Johansson, kock

Hur ska du fira nyår?
– Med min kille, lilla son och ett annat par nere på en båt och käka lite gött. I riktig Göteborgsanda!

Har du något nyårslöfte?
– Jag brukar inte ha så mycket nyårslöften, men jag ska försöka att se till att må så bra som möjligt. Att inte stressa så mycket och försöka göra saker man mår bra av. Att vara snäll mot mig själv helt enkelt.
ANNONS