Rasmus Paludan, partiordförande för högerextrema partiet Stram Kurs höll tal på Frölunda torg tidigare i år.
Rasmus Paludan, partiordförande för högerextrema partiet Stram Kurs höll tal på Frölunda torg tidigare i år. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Präst störde högerextremt möte med kyrkklockor – misstänks för brott

Den danske högerextrema politikern Rasmus Paludan skulle hålla en manifestation på Råslätt, en förort utanför Jönköping. Då ringde kyrkan i klockorna och överröstade Paludan. Nu misstänks en präst för brott.

ANNONS
|

Rasmus Paludan har på kort tid hållit en rad demonstrationer i Sverige där han bland annat bränt koraner. Under hans besök i Frölunda blev det oroligheter och en person fick omhändertas av polisen.

Under torsdagen besökte den högerextrema politikern Råslätt, en förort utanför Jönköping, för att genomföra en demonstration. Då överröstades han av kyrkklockor och motdemonstranter brast ut i skratt, rapporterar Jönköpings-Posten.

Prästen Fredrik Hollertz har delgivits misstanke om störande av allmän sammankomst.

– Jag vill att det här ska vara en fridens plats, det här är en helig dag och vår rätt att samlas till bön och kalla till omvändelse bör respekteras, säger Fredrik Hollertz till P4 Jönköping.

ANNONS

2014 demonstrerade det numera nedlagda högerextrema partiet Svenskarnas parti i Jönköping. Även då ringde kyrkklockorna för att varna för fara. Som motreaktion till demonstrationen samlades också tusentals Jönköpingsbor för en utomhusgudstjänst.

LÄS MER:Oroligheter efter koranbränning i Frölunda

ANNONS