Från upploppen i Norrköping.
Från upploppen i Norrköping. Bild: Stefan Jerrevång/TT

Polisen överens: Neka Rasmus Paludan

Under påskhelgen ledde Rasmus Paludans planerade koranbränningar till våldsamma upplopp i flera svenska städer.
Nu har polisen kommit överens om att inte ge den högerextrema politikern något tillstånd kommande helg, enligt uppgifter till SVT Nyheter.

ANNONS
|

Rasmus Paludan har blivit nekad att hålla valmöten i flera städer efter de våldsamma upplopp som skedde under påskhelgen i bland annat Norrköping och Linköping.

Trots att partiledaren för det danska partiet Stram Kurs aldrig dök upp i städerna ledde det till våld mot bland annat ordningsmakten.

Efter det har Rasmus Paludan fortsatt att ansöka om tillstånd för sina valmöten och han har dessutom meddelat att han kommer ställa upp i det svenska valet.

Tidigare har han blivit nekad av Borås stad och under onsdagen nekades han tillstånd i ytterligare svenska städer. Både Örebro och Trollhättan har gett honom avslag att hålla valmöten kommande helg. Orsaken ska ha varit att ansökningarna lämnats in för sent.

ANNONS

Han har också ansökt i Uppsala och Stockholm utan att besked kommit.

Uppgifter: Polisen har tagit nationellt beslut

”Polismyndigheten konstaterar att tiden är för knapp för att genomföra den prövning av ordning och säkerhet som krävs för detta ärende. Därför avvisas ansökan”, skriver polisen i Bergslagen på sin hemsida.

Men enligt uppgifter till SVT har nu polisen på ett nationellt plan kommit fram till att man inte ska låta Rasmus Paludan hålla valmöten någonstans i Sverige innan den 2 maj. Det med bakgrund av det våld som följt sammankomsterna.

Inget beslut om generella avslag ska dock ha tagits utan beslutet ska gälla över kommande helg, enligt uppgifterna.

LÄS MER:Paludan sent ute – får dubbla avslag

LÄS MER:Nya gripanden efter påskupplopp

LÄS MER:Paludan vill manifestera under 1 maj

ANNONS