Personbil körde ner i Stångån i Linköping

En personbil körde ner i Stångån i centrala Linköping under tisdagskvällen. Fyra personer ska ha befunnit sig i bilen och två av dem, en kvinna i fyrtioårsåldern och en ettårig flicka har livshotande skador.
– Vi har inlett en förundersökning, men vi vet inte ännu hur bilen hamnat i vattnet, säger polisens presstalesperson Angelica Israelsson Silfver.

ANNONS
|

Larmet kom till SOS strax innan 18.00 på tisdagskvällen. En större räddningsinsats inleddes och räddningstjänst, ambulans och flera polispatruller var där och arbetade.

Enligt polisen var fyra personer i bilen när den hamnade i vattnet. Två av dem, en kvinna i fyrtioårsåldern och en flicka i ettårsåldern behövde räddningstjänstens hjälp med att ta sig ur bilen. De får båda två intensivvård, skadorna är livshotande och tillståndet är kritiskt, meddelar region Östergötland till GP.

De två andra i bilen, en man i 40-årsåldern och en pojke i förskoleåldern, kunde ta sig upp ur vattnet på egen hand och uppges vara lindrigt skadade. De båda är vid lunchtid på onsdagen kvar på sjukhus för observation.

ANNONS

En förundersökning om vållande till kroppsskada har inletts.

– Det finns ingen misstänkt i ärendet utan brottsrubriceringen är till för att vi ska kunna driva utredningen framåt. Vi arbetar med att förhöra vittnen och fortsatt informationshämtning, säger polisens presstalesperson Angelica Israelsson Silfver.

Bilen bärgad från olycksplatsen

Bilen är bärgad och tagen i beslag för vidare undersökning.

– Det kommer att genomföras en teknisk undersökning på den, säger Angelica Israelsson Silfver.

Enligt Region Östergötland har även en femte person förts till sjukhus i samband med olyckan. Personen ska vara lindrigt skadad och kunde skickas hem. Det är oklart hur personen fått sina skador, rapporterar TT.

Att en femte person ska vara inblandad i olyckan är dock inget som polisen känner till i nuläget.

– Enligt våra uppgifter ska det bara röra sig om fyra personer, säger polisens presstalesperson Angelica Israelsson Silfver.

LÄS MER:Antonio dog i bilkraschen i Vallda – kusinen berättar

ANNONS