Polisen har fått spärra av en badplats i Karlsborg efter att ett misstänkt farligt föremål hittats på plats. Arkivbild.
Polisen har fått spärra av en badplats i Karlsborg efter att ett misstänkt farligt föremål hittats på plats. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Misstänkta granaten sprängd av polisen

Polisen har sprängt det farliga föremål som hittades i vattnet norr om Äspenäset i Karlsborgs kommun. Badplatsen spärrades under lördagen efter att en person hittat ett misstänkt föremål i vattnet.

ANNONS
|

Det var vid 13-tiden på lördagen som polisen fick in larmet om att ett granatliknande föremål hittats vid badplatsen sex meter ut i vattnet. Polis och sedan bombskydd kallades till platsen och området spärrades av.

– Man gjorde bedömningen att föremålet var farligt men ändå gick att spränga på platsen, säger Ann-Christine Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Sprängningen ska ha gått bra och utförts på ett säkert sett med hjälp av experter.

– Det händer ganska ofta att man hittar sådana här föremål och de kan ibland ha legat där under jättelång tid. Men vi kan inte säga hur länge det här föremålet legat där och inte vad det var exakt heller. Det får en undersökning avgöra, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

ANNONS
ANNONS