Livstidsdömd misshandlades blodig i fängelset

Jackie Arklöv, som avtjänar ett livstidsstraff efter att ha skjutit ihjäl två polismän i Malexander 1999, blev förra fredagen misshandlad av medfångar på anstalten i Stockholm, rapporterar Aftonbladet.

ANNONS
|

Arklöv uppges ha haft en relation med en anställd på anstalten i Borås, vilket bedömdes som en säkerhetsrisk. Därför flyttades den livstidsdömde till en anstalt i Stockholm. På fredagskvällen ska Arklöv ha larmat personalen på anstalten. Han ska då ha varit helt blodig, på grund av misshandeln. Skadorna ska ha dokumenterats av personal, skriver Aftonbladet.

Efter misshandeln bedömde personalen att Arklöv var utsatt för risk, varpå han placerades på en avskild avdelning. Men under onsdagen ska han åter ha blivit flyttad från den avskilda avdelningen.

Vill inte uttala sig

Petter Wåhlberg är chef på anstalten, ochvill inte kommentera uppgifterna som framgår av handlingarna.

ANNONS

– Vi uttalar oss inte i enskilda ärenden. Det är av sekretesskäl och på grund av integriteten för den enskilde individen, säger han till Aftonbladet.

Arklövs advokatPer Durling vill inte heller kommentera händelsen.

Polismorden

Det var efter ett bankrån som Jackie Arklöv sköt ihjäl de båda polismännen Olle Borén och Robert Karlström. Han dömdes förutom för mord till försök till mord, tre grova rån och ett försök till rån.

Några år senare dömdes han även för grovt folkrättsbrott efter övergrepp han ska ha begått mot civila och krigsfångar under sin tid som legosoldat i Bosnien på 90-talet.

ANNONS