Lena Hallengren lämnar peruken i lådan

Nu väljer socialminister Lena Hallengren att visa sig utan den blonda peruk hon burit efter att hon förra året behandlades för bröstcancer.
På Instagram skriver hon:
”Nu får peruken stanna i lådan”.

ANNONS
|

Socialminister Lena Hallengren fick cancerbeskedet i mars i fjol, skriver Aftonbladet. Hon fortsatte arbeta utan att sjukskriva sig och har varit öppen med sin sjukdom sedan dess.

När Rosa Bandet-kampanjen pågick i oktober blev hon även klar med sin strålbehandling. För GP berättade Lena Hallengren då mer om sin sjukdom.

I en intervju sa hon bland annat att den första kontakten med sjukvården var bland det svåraste:

– Jag skulle nog säga att det där första, när jag tänker att jag ska ta den där första kontakten, var det jobbigaste. Hade det varit så att jag hade kunnat boka en tid på mammografin direkt så hade jag gjort det tidigare. Men nu skulle jag först till primärvården och hitta en tid som passade men nej den krockade med den där pressträffen och så vidare. Det hade gått snabbare om den accessen till mammografin hade funnits. Och då menar jag inte för mig som socialminister utan rent allmänt, säger hon.

ANNONS

– Men när man väl är inne, när det ska tas biopsi och så där, då är känslan mer, nu händer det grejer. Det är sånt som jag har funderat på.

Över 44 000 gillamarkeringar

Efter genomförd operation, cellgift- och strålbehandlingar visar socialministern en bild av sig själv utan sin blonda peruk i ett inlägg på Instagram, vilket Aftonbladet var först med att rapportera om. Som bildtext har hon skrivit: ”Nu får peruken stanna i lådan.”

I skrivande stund har hon fått över 44 000 gillamarkeringar och flera politiker har visat sitt stöd i kommentarsfältet. Bland annat Amanda Lind, Ardalan Shekarabi och Anna Ekström.

ANNONS