Leila Ali Elmi. Arkivbild.
Leila Ali Elmi. Arkivbild. Bild: Anna Svanberg

Leila Ali Elmi (MP) har haft 17 mål hos Kronofogden

Miljöpartiets Leila Ali Elmi har de senaste tre åren, motsvarande sin mandatperiod, totalt samlat på sig 17 betalningsförelägganden hos Kronofogden, som i sin tur beslutat om både utmätning och indrivning.

ANNONS
|

Leila Ali Elmi har varit en framstående politiker inom Miljöpartiet som ledamot i arbetsmarknadsutskottet och suppleant i skatteutskottet sedan hon blev inkryssad i riksdagen förra valet och invald i partiledningen förra året, som GP tidigare rapporterat om. Sedan 2019, motsvarande Leila Ali Elmis tid som riksdagsledamot, har hon samlat på sig totalt 17 betalningsförelägganden hos Kronofogden, rapporterar Aftonbladet.

Betalningsföreläggande är en skuld som kommer från ett företag man handlat hos när man inte har betalat för varan eller tjänsten i tid. Företaget kontaktar då Kronofogden som i sin tur har i uppgift att driva in skulden.

ANNONS

”Jag ska bli bättre på att betala räkningar i tid”

Som en följd av en av Leila Ali Elmis många skulder har Kronofogden tidigare tagit beslut om indrivning och utmätning under politikerns mandatperiod, något som däremot inte behövde genomföras då betalningen inkom innan dess.

Som svar på sina skulder skriver hon till Aftonbladet: ”Jag tycker att man ska betala sina räkningar i tid och det här är inget jag är stolt över. Jag har inga skulder, och betalningsföreläggandena är åtgärdade, men jag ska verkligen bli bättre på att betala räkningar i tid.”

Nuvarande skulder

I dag har Leila Ali Elmi noll kronor i skuld hos Kronofogden, men ett pågående betalningsföreläggande, skriver Aftonbladet.

Totalt rör det sig om en summa på 1 480 kronor som Göteborgs stad kräver att hon ska betala och som Kronofogden i sin tur har begärt en komplettering för.

Under förmiddagen hörde Leila Ali Elmis pressekreterare av sig till GP och meddelade att Göteborgs kommun har bekräftat till politikern att inga skulder eller betalningsförelägganden finns kvar.

LÄS MER:Hon gick från doldis till en av Miljöpartiets stora makthavare

LÄS MER:Uppväxt i utsatthet – så vill Leila Ali Elmi lyfta förorten

ANNONS