Kungens gamla båt till salu – originaldetaljer kvar

Suktar du efter öppet hav och intresse för majestätiska båtar? I detta nu auktioneras en motorbåt ut – tidigare ägd av kung Carl XVI Gustaf.
– Den är i behov av kärlek, säger nuvarande ägaren.

ANNONS

En specialframtagen motorbåt av märket Storebro Royal Cruiser 40 Biscay som en gång i tiden tillhörde kung Carl XVI Gustaf ska nu auktioneras ut. Båten var en present till kungen på hans 34-årsdag, 1 maj 1980. Under tio år var båten Kungahusets stora familjebåt och den användes flitigt, enligt auktionssajten Klaravik.

I drygt 20 år har båten haft en annan ägare. Nämligen Andreas Nilsson från Sölvesborg som till vardags driver en bil- och maskinverkstad.

– Det är onekligen en båt som kommer med mycket historia. Min tanke var länge att rusta upp den till ursprungsskick, som den så väl förtjänar. Men tiden har inte räckt till. Nu hoppas jag någon annan kan ta vid och fullfölja min dröm i stället, säger Andreas Nilsson till Klaravik i ett pressmeddelande.

ANNONS

En unik båt

Det tillverkades ungefär 100 exemplar av båten, men kungens båt ska ha varit specialbyggd och skiljer sig från de andra.

– Just det här exemplaret utrustades med ett akterruff, för större bekvämlighet. Sedan finns det flera andra småfinesser som gör det här exemplaret udda, säger Andreas Nilsson i pressmeddelandet.

Den närmare 44 år gamla majestätiska båten har en lång utrustningslista. Men med tanke på att det är många år som har passerat är båten inte längre i toppskick. Många delar av utrustningen är fortfarande i original.

– Den är i behov av kärlek, absolut – som man kan förvänta sig för en över 40 år gammal båt, säger Andreas Nilsson.

Båten kommer att ligga ute på auktion till 9 oktober. På fredagen har det kommit 56 bud och det högsta ligger på 213 000 kronor.

LÄS MER:Tradera fyller 25 år – här är auktionerna vi minns

LÄS MER:250 av Tim ”Avicii” Berglings personliga föremål säljs på auktion

LÄS MER:Domännamnet Västlänken auktioneras ut på Tradera

ANNONS