Kronprinsessan Victoria och prins Daniels bröllop i bilder

ANNONS
|

”Ja, ja, ja!”

Så löd kronprinsessan Victorias svar när prins Daniel gick ner på knä och friade under en promenad intill Drottningholms slott.

– Det var en härlig solig dag, isen knarrade så där härligt som den gör på Drottningholm emellanåt. Det var en fantastisk stämning, har Daniel tidigare berättat för Expressen.

Då hade de träffats i 10 år, men varit ett officiellt par i endast åtta år. Båda har i tidigare intervjuer berättat om den djupa vänskapen som snabbt förvandlades till en kärleksrelation.

LÄS OCKSÅ: Se de bästa bilderna från prins Carl-Philips bröllop

– Daniel och jag hade en väldigt fin och välgrundad vänskap. Vi var väldigt nära vänner innan och det var en vänskap som växte och blev till kärlek. Det är också en otrolig trygghet att ha det att stå på som bas, sa Victoria i en tv-sänd intervju som visades i samband med deras förlovning.

ANNONS

Quiz: Vad kan du om småsessorna och småprinsarna?

När dagen för bröllopet väl var kommen hade tusentals människor samlats längst med Stockholms gator för att få en skymt av det som i början kallades för ett udda par – en kronprinsessa och en man av folket.

Utöver det bevakades bröllopet av 1960 journalister.

Bland de mest minnesvärda höjdpunkterna från dagen nämns ofta prins Daniels tal.

Att brudgummen håller tal var fram tills dess inte särskilt vanligt i bröllopssammanhang och många menar att Daniel startade en ny trend.

LÄS OCKSÅ: Kungafamiljens år i bilder

Bläddra i bildspelet från både prins Daniels tal och andra höjdpunkter från dagen.

SE OCKSÅ:

ANNONS