Mannen är välkänd hos polisen, då han under åren runt 2010 var inblandad i de gängkrig som utspelade sig i Malmö. Arkivbild.
Mannen är välkänd hos polisen, då han under åren runt 2010 var inblandad i de gängkrig som utspelade sig i Malmö. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Känd från blodigt gängkrig – döms för smuggling

Den tidigare gängledaren från fruktade M-falangen i Malmö smugglade in fem kilo kokain i Sverige åt ett kriminellt nätverk.
Han förvarade, transporterade och lämnade knarket vidare.
Nu döms 41-åringen till sex och ett halvt års fängelse för grov narkotikasmuggling.

ANNONS

Mannen har förr haft en ledande ställning i det tidigare kriminella nätverket M-falangen, som under många år låg i blodig konflikt med K-falangen i Malmö, med flera våldsdåd som följd.

41-åringen lämnade Sverige 2015 och greps utanför Barcelona i Spanien i december i fjol då han hade blivit internationellt efterlyst. Därefter fördes han till Sverige. Polisen kom honom på spåret genom att lyckas knäcka hans alias i den krypterade appen Encrochat.

41-åringen åtalades tillsammans med en 29-årig man för att ha hanterat stora mängder narkotika i Sverige under 2020. 41-åringen döms av Malmö tingsrätt för synnerligen grov narkotikasmuggling och 29-åringen döms till två år och tre månaders fängelse för narkotikabrott.

ANNONS

Den tidigare gängledaren, som inte är svensk medborgare, utvisas och får inte återvända till Sverige före år 2039.

ANNONS