Tre tidigare anhållna personer har släppts och en ny person har anhållits i utredningen av knivmordet i centrala Halmstad i måndags. Arkivbild.
Tre tidigare anhållna personer har släppts och en ny person har anhållits i utredningen av knivmordet i centrala Halmstad i måndags. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

En ny misstänkt för knivmord i Halmstad

ANNONS

Tre personer som varit anhållna misstänkta för inblandning i ett knivmord och försök till mord i centrala Halmstad i måndags har försatts på fri fot, meddelar Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

En ny misstänkt, en ung man under 18 år, anhölls på onsdagskvällen på sannolika skäl misstänkt för mord och försök till mord vid samma tillfälle.

"Den här unge mannen greps och anhölls under onsdagskvällen på sannolika skäl (den högre misstankegraden) misstänkt för mord och försök till mord. I samband med gripandet uppstod även misstankar om ytterligare brott och han anhölls därför även för grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott i Mariestad den 17 augusti", säger kammaråklagare Ginger Johansson i pressmeddelandet.

ANNONS

Det var tidigt på morgonen i måndags som en person skadades svårt och senare avled efter att ha blivit knivskuren i centrala Halmstad. Ytterligare en person blev allvarligt skadad vid händelsen.

ANNONS