De boendes nye hyresvärd – Zlatan Ibrahimović

Brevet med namnet på den nye ägaren fick hyresgästen att haja till.
– Det var oväntat, jag tänkte bara wow, berättar han för Hem & Hyra.
Men så var det också en världsstjärna som köpt huset huset för 130 miljoner:
Zlatan Ibrahimović.

ANNONS
|

Tidningen berättar om den förvåning som uppstod när hyresgästerna i ett lyxigt sekelskifteshus på Östermalm i Stockholm insåg vem de ska betala hyra till.

Brevet med besked om ägarbytet var undertecknat med ”Vänligast, Zlatan och Helena”.

I brevet förklarade paret Zlatan Ibrahimović och Helena Seger också varför de köpt huset – en formulering som skulle kunna var hämtad från fotbollsplanen: ”Tillfället gavs och vi tog det”.

”Sett paret i området”

En hyresgäst i huset som Hem & Hyra talat med berättar att han sett paret i området. Men mannen blev ändå rejält överraskad och förvånad när han insåg att det var den svenske världsstjärnan och hans sambo som tagit över kåken.

ANNONS

– När jag fick brevet och såg namnen tänkte jag wow, lite så. Det var oväntat, säger mannen till tidningen som tagit fram en prislapp på Zlatan-affären som gjordes för knappt ett år sedan.

”Utdrag ur Lantmäteriets register visar att den förra fastighetsägaren köpte huset 2019 för 84 miljoner och sålde det i april 2022 till nuvarande ägare för 130 miljoner kronor.

Man skriver vidare att en slagning på bankgironumret på hyresavin visar att pengarna går till ett bolag där Zlatan Ibrahimović står som ägare.

Inte Zlatans första husköp

Bolaget bildades en månad efter fastighetsköpet och uppges syssla med fastighetsförvaltning. Husköpet i Stockholm är dock inte stjärnans första – Zlatan Ibrahimović äger sedan tidigare flera fastigheter i Sverige.

Mannen som fått fotbollsikonen som hyresvärd har dock inte märkt några förändringar efter ägarbytet.

– Nej det är ingen skillnad alls sen de tog över, det har alltid funkat bra att få hjälp när det behövs, säger han till Hem & Hyra.

Och några större förändringar tycks inte lura runt hörnet.

I brevet till de boende meddelar det nya ägarparet att det i nuläget inte finns några konkreta planer för fastigheten.

LÄS MER:Zlatan efter nya succén: "Jag är som Indiana Jones"

LÄS MER:Zlatans lyxhus i Åre sålt – för jättesumma

LÄS MER:Zlatans bostad vandaliserad: "Någon har klottrat Judas"

ANNONS