Cancern har tagit Sandras liv

Sandra Frostason, småbarnsmamma och barnmorska på sjukhuset i Varberg, kämpade länge mot sin sjukdom. En kamp som engagerade hela Sverige - men som nu är över.

ANNONS
|

Hallands Nyheter har i fleraartiklar skrivit om Sandra Frostasons kampmot cancern. Söndagen den 12 februari avled hon. I dödsannonser i HN förmedlar familj, släkt och vänner sin saknad. Sandra blev 34 år och lämnar efter sig en liten son och sin make Ragnar. Hennes kamp engagerade hela Sverige och insamlingen "Hjälp vår vän Sandra" fick en stor skjuts genom att Sandraberättade om sin sjukdom i TV 4:s Nyhetsmorgon.

Cancern hade spridit sig

Det var upptäckten av en knöl i magen som gjorde att Sandra först kontaktade vården. Efter flera läkarundersökningar fick hon beskedet: hon hade drabbats av tjocktarmscancer som hade spridit sig. Metastaser fanns i en lymfkörtel i anslutning till bukspottskörteln, i levern och i lungorna. Svenska läkare ville inte operera eftersom cancern var så utspridd i kroppen.

ANNONS

Startade insamling

Familjen Frostason vände då sitt hopp mot Tyskland och Frankrike. Ingreppen skulle kosta upp till 2 miljoner kronor och för att finansiera Sandras vård startade hennes vänner eninsamlingen "Hjälp vår vän Sandra"på Facebook. Inom loppet av en vecka hade insamlingen genererat 240 000 kronor. Det anordnadesäven träningspass för att få ihop pengarför cancervård utomlands. När insamlingen avslutades i augusti förra året var det beloppet uppe i 1,6 miljoner kronor. Pengar som nu kommer skänkas till Cancerfonden och Barncancerfonden.

ANNONS