Klart: Åbybadet slår upp portarna i sommar

I sommar slår nya Åbybadet upp portarna. Efter tre års väntan är nu invigningsdatumet spikat.
– Jag tror att många har längtat. Så jag hoppas att det ska bli riktigt bra, säger Johan Bjerklund, enhetschef på Åbybadet.

ANNONS
|

Sedan det gamla Åbybadet revs i början av 2020 har Mölndalsborna väntat på sin nya simhall. Under tiden har de fått nöja sig med den provisoriska lösningen Lilla Åbybadet och många har sneglat mot nybygget som sakta men säkert har tagit form.

Och nu är det klart när det nya badet slår upp portarna.

– Det känns jätteroligt. Vi ser verkligen fram emot det även om det är många saker som ska på plats innan vi kan öppna, säger Johan Bjerklund, enhetschef på Åbybadet.

Ett par dagar efter att sommarlovet har börjat, den 16 juni, hålls invigningen.

ANNONS

Invigs med gratisbad

Under invigningen blir det guidade turer inne på badet, musik och underhållning i form av Mölndalsrevyn som ”bjuder på en överraskning”.

– Och så blir det gratisbad. Fast det måste man förboka sig för, säger Bjerklund.

Innan badet kan öppna ska bland annat entréer och konstnärlig utsmyckning komma på plats.

När det väl öppnar välkomnas besökarna bland annat av två stora bassänger. en 50-metersbassäng, och en på 25 meter. Det finns också två lekbassänger, en mindre för de minsta barnen och en lite större.

– Där kommer det finnas strömkanal, vattenfall och bubblande vatten, säger Johan Bjerklund.

Dubbla stora vattenrutschkanor

Det nya badet innehåller också uppvärmda bassänger med höj- och sänkbart golv för simskola, babysim och vattengympa, och en bubbelpool som hör till en relaxavdelning.

Utöver detta finns också två stora vattenrutschkanor. I den ena färdas åkaren på uppblåsbara ringar.

Det nya badet har haft en budget på knappt en halv miljard kronor och har även lokaler för kafé och ett gym. Vad gäller det senare väntas en extern aktör flytta in till hösten.

– Det Lilla Åbybadet har fyllt sin funktion, men det har väldigt fullt och trångt där. Jag tror att många har längtat efter en större, mer modern och permanent anläggning nu, säger Johan Bjerklund.

ANNONS

LÄS MER:Så ser nya Åbybadet ut

LÄS MER:Bygget av Lisebergs vattenpark Oceanea är igång

LÄS MER:Bottenlösa bassänger – så blir nya hamnbadet i Frihamnen

ANNONS