Här sätts korvkiosken i brand – polisen vädjar om hjälp

För andra gången har Stockslycke korvkiosk i Alingsås satts i brand. Nu kan GP visa ett filmklipp som skildrar brottet och en maskerad gärningsman. Samtidigt vädjar polisen om tips.
– Om någon känner igen någonting är det tacksamt, säger Patrik Ingemarsson vid polisen.

ANNONS
|

Det var vid 06-tiden under söndagsmorgonen som räddningstjänsten larmades till Stockslycke korvkiosk i Alingsås. Där hade fasaden fattat eld.

– Det är en soptunna som har stått i närheten av baksidan som man har tänt eld i. Den har stått så nära så det har börjat ta sig i väggen, säger Patrik Ingemarsson, förundersökningsledare vid polisen i Alingsås.

Tidigare förstörd

Det är andra gången i år som Stockslycke korvkiosk sätts i brand. Så sent som i somras totalförstördes kiosken inifrån, två dagar innan premiäröppningen för de nya ägarna.

I en artikel i Alingsås Tidning berättade ägarparet Jawad Iqbali och Fereshte Iqbali om den förstörda interiören, som de lagt en stor del av sina besparingar på.

ANNONS

– Det är skador för hundratusentals kronor. Jag är så ledsen att jag inte kunde öppna så som jag hade lovat, sade Jawad Iqbali, ägare, då.

Nu tror familjen att attackerna är avsiktligt inriktade mot korvmojen, sedan också den andra branden ägt rum.

– Förra gången tände de eld på insidan av byggnaden men den här gången har de försökt att totalförstöra hela byggnaden, säger Ali Iqbali, svåger till ägaren Jawad.

Film visar brottet

Patrik Ingemarsson delar uppfattningen:

– Om inte räddningstjänsten hade kommit hade det nog brunnit ner, helt enkelt, säger Patrik Ingemarsson.

Också polisen arbetar nu utifrån teorin att bränderna hänger ihop.

– Eftersom det har hänt tidigare måste vi ha med det i beräkningarna under den här utredningen också. Där har vi likheter och olikheter att titta på, och framför allt om vi kan se ett mönster sedan tidigare.

GP har fått ta del av ett filmklipp från korvkioskens egen övervakningskamera, som publiceras med polisens medgivande.

I samband med det vädjar polisen om hjälp från allmänheten.

– Det kan vara att någon känner igen någon. Det kan vara att någon känner igen ett klädesplagg eller tänker: ”Det där är min polare,” säger Patrik Ingemarsson.

Utredning pågår

Det finns i skrivande stund ingen känd hotbild mot ägarna av Stockslycke korvkiosk, berättar Patrik Ingemarsson. Det är emellertid en sak som polisen kommer att utreda vidare.

ANNONS

Finns det någon generell hotbild mot små näringsidkare i kommunen? En del kan nog uppleva detta som obehagligt.

– Jag förstår det. Men nej, det finns inget som tyder på det, svarar Patrik Ingemarsson.

Tips till polisen kan lämnas via telefon på 114 14.

LÄS MER:83-åring hade olagliga vapen – döms till fängelse

LÄS MER:Man hittad död i vattendrag i Alingsås

ANNONS