Ljusglimten: Didrik Stillbäck

I GP:s artikelserie ”Ljusglimten” har redaktionens fotografer fått välja ut en bild som får dem på gott humör.
Det här är Jonas Lindstedts val.

ANNONS

Didrik Stillbäck, 10, drabbades av en förlossningsskada vid födseln. Som ett resultat av det fick han en särdragning av nerverna i nedre hjärnstammen vilket medfört en CP-skada.

Det innebär att han har svåra muskelspänningar och svårt att kontrollera sina rörelser och tal men har full mental uppfattning.

– Jag pratar med Didrik precis som jag pratar med vilken annan 10-åring som helst, säger Didriks pappa Michael Stillbäck.

Didriks muskelspänningar har gett honom stora problem med bland annat magen. Han har haft inre blödningar och förra hösten och våren såg det väldigt mörkt ut. Då låg han under en lång period på IVA. När den här bilden togs har de bott 14 månader på sjukhus.

ANNONS

Ett ljus i mörkret för Didrik har varit lekterapin på barnsjukhuset. När jag är på besök är deras maskot Plåster på besök. Man ser hur Didrik lyser och skrattar när Plåster leker med honom.

– Känslomässigt har det varit en berg- och dalbana för oss som familj. Men då är man glad att den här platsen finns. Lekterapin har verkligen varit en jättefin tillgång för Didrik och oss. Han har fått otroligt fin hjälp och många nya vänner. De gör allt som står i sin makt för att barnen ska få det så bra som möjligt under tiden som de är på sjukhuset, säger Michael Stillbäck.

Det är först på senare tid som familjen kunnat börja blicka framåt. Även om de inte vill ta ut något i förskott finns förhoppningen att få komma hem snart.

Bild: Jonas Lindstedt

Detta är Ljusglimten

I dagens nyhetsflöde är det lätt att bli överöst med krig och elände. Därför valde GP:s fotografer varsin bild som får dem att må bra, för att bidra med en ljusglimt i vardagen.

Vilken är din ljusglimt i vardagen? Skicka in din bild på din ljusglimt till bilddesken@gp.se och dela med dig.

LÄS MER:Ljusglimten: Nuri Selim

LÄS MER:Ljusglimten: Nora och Gabriel

ANNONS