Västtrafik köper 20 nya långa spårvagnar

Västtrafik köper fler längre spårvagnar. 20 stycken för att vara mer exakt. Det innebär att totalt 60 vagnar av samma modell kommer fasas in i spårvagnstrafiken under år 2024.

ANNONS
|

Behovet av att förstärka spårvagnstrafiken i Göteborg är stort. Västtrafik har därför beställt fler nya vagnar i omgångar.

Nu har regionfullmäktige i Västra Götalandsregionen beslutat om ännu en omgång nya spårvagnar – 20 stycken för att vara mer exakt.

– Resenärerna i Göteborg behöver fler nya och tillgängliga spårvagnar med mer plats ombord. Vi har redan många nya spårvagnar på väg in och med det här beslutet fortsätter vi stärka och utveckla kollektivtrafiken i Göteborg även inför framtiden, säger Lars Backström, vd på Västtrafik, i ett pressmeddelande.

319 resenärer

De 20 nya vagnarna är en längre modell av de vagnar som just nu levereras till Göteborg.

ANNONS

I september gjorde Västtrafik en beställning av 40 kortare och 40 längre vagnar. Det innebär att spårvagnstrafiken kommer att förstärkas med totalt 60 vagnar av den längre modellen.

De nya längre vagnarna rymmer 319 personer, vilket är 50 procent fler resenärer än vad som får plats i de äldre vagnarna.

De första längre spårvagnarna kommer att levereras under 2024.

ANNONS